Πληροφοριοδότης εκ των έσω στη “ληστεία του αιώνα”

Πληροφοριοδότης εκ των έσω στη “ληστεία του αιώνα”
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. EUROKINISSI

Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν για τη ληστεία της ΑLPHA BANK στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πρόσωπο-κλειδί ο 25χρονος υπάλληλος της τράπεζας και γιος υπέυθυνου ασφαλείας του υποκαταστήματος. Διαβάστε στο NEWS 247 τις ραγδαίες εξελίξεις

Ένας 25χρονος υπάλληλος του υποκαταστήματος και γιος ενός από τους υπεύθυνους ασφαλείας, φέρεται να έδωσε τις πληροφορίες στους ληστές, για το χώρο και τις λεπτομέρειες που χρειάζονταν να γνωρίζουν, προκειμένου να αφαιρέσουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

Μάλιστα, όταν εισέβαλε ο ληστής, προσποιήθηκε ότι ήταν και αυτός όμηρος.

Ο δεύτερος που προσήχθη στην Ασφάλεια είναι “μπράβος” της νύχτας και ιδιοκτήτης μπαρ, στο οποίο γνώρισε τον 25χρονο υπάλληλο της τράπεζας.

Συνολικά οι συλληφθέντες για την υπόθεση είναι πέντε αφού χτες Παρασκευή, συνελήφθησαν ένα ζευγάρι και ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο αυτουργός της ληστείας, ο οποίος εμφανίσθηκε ως τεχνικός επισκευαστικής εταιρείας, που είχε αναλάβει για λογαριασμό των κεντρικών να πραγματοποιήσει τις, υποτιθέμενες, εργασίες στο υποκατάστημα του αεροδρομίου.

Στην κατοχή των δύο νέων προσαχθέντων βρέθηκαν 293.880 ευρώ και ένα πιστόλι REPLICA.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έφτασαν στα ίχνη του 25χρονου με βάση την μαρτυρία του Αλβανού υπήκοου, που συνελήφθη χθες στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το “Βήμα”, οι αξιωματικοί ερευνούν και το ενδεχόμενο, στη ληστεία να είχαν συμμετοχή και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του Αλβανού στα Εξάρχεια και των άλλων δύο που προσήχθησαν χτες, βρέθηκαν: 739.530 ευρώ, 8.990 λίρες Αγγλίας, 31.000 δολάρια ΗΠΑ, δύο πιστόλια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, 802 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 50 δεσμοταινίες τράπεζας, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναμένεται όλες οι προσαγωγές να εξελιχτούν σε συλλήψεις και θα οδηγηθούν σήμερα Σάββατο, στον εισαγγελέα.

Η κινηματογραφική ληστεία με λεία 1,5 ευρώ

Λίγες ημέρες μέρες πριν τη ληστεία,  άτομο που ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνεί από τα κεντρικά της εταιρείας ERGO τηλεφώνησε στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο αεροδρόμιο.

Μίλησε με γυναίκα υπάλληλο στην οποία είπε ότι την Κυριακή θα πήγαιναν δύο υπάλληλοι της εταιρείας ERGO, οι οποίοι θα είχαν κάρτα της εταιρείας και θα φορούσαν μπλε φόρμες προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο υποκατάστημα.

Μάλιστα έδωσε και τα στοιχεία των ατόμων που θα εκτελούσαν τις συγκεκριμένες εργασίες.

Το απόγευμα της Κυριακής και αφού είχε κλείσει η τράπεζα για το κοινό εμφανίστηκε ένας άνδρας με μπλε φόρμα κρατώντας εργαλειοθήκη έδειξε κάρτα της εταιρείας ERGO και έδωσε τα στοιχεία που είχαν αναφερθεί στο τηλεφώνημα πείθοντας έτσι τους υπαλλήλους να τον αφήσουν να μπει.

Έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα μέτρο και προσποιήθηκε ότι μετρούσε τους χώρους της τράπεζας μέχρι που έφτασε στο χώρο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.

Τότε έβγαλε ένα πιστόλι και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους ζητώντας τους τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου.

Οι υπάλληλοι αρχικά αντέδρασαν και αρνήθηκαν αλλά υπό την απειλή του όπλου αναγκάστηκαν να υπακούσουν.

Ο άγνωστος άνδρας άνοιξε το χρηματοκιβώτιο έβγαλε 3 μεγάλες τσάντες από την εργαλειοθήκη και τις γέμισε με χρήματα. Στη συνέχεια έδεσε τους τρεις υπαλλήλους και αμέσως μετά έτρεξε στην έξοδο,όπου σύμφωνα με μία μαρτυρία επιβιβάσθηκε σε ταξί και εξαφανίστηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα