Eteron History Pods – Πολυτεχνείο: Η Αντίσταση στη δικτατορία

Eteron History Pods – Πολυτεχνείο: Η Αντίσταση στη δικτατορία

Στην 49η επέτειο του Πολυτεχνείο είναι αφιερωμένο το 4ο επεισόδιο των Eteron History Podcasts. Ακούστε τη συζήτηση του Γιάννη Αλμπάνη με τον Πολυμέρη Βόγλη.

Μισός αιώνας μας χωρίζει πια από τη δικτατορία και όσα σχετίζονται με αυτήν, περνάνε ολοένα και περισσότερο από τη σφαίρα της ανάμνησης και του βιώματος στη σφαίρα της ιστορικής έρευνας και καταγραφής. Η χρονική απόσταση φέρει πάντοτε τον κίνδυνο της λήθης, της παραχάραξης και της ηθικής σχετικοποίησης. Μπορεί όμως να δώσει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και να αναλύσουμε βαθύτερα τα συγκλονιστικά γεγονότα που χάραξαν την πορεία της ελληνικής κοινωνίας. Η απόσταση του χρόνου μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε στην ολότητά της την πολιτική σημασία και την ηθική βαρύτητα της αντίστασης στη δικτατορία.

Στο 4ο επεισόδιο των Eteron History Podcasts ο Γιάννης Αλμπάνης συζητάει με τον Πολυμέρη Βόγλη για την Αντίσταση στη Δικτατορία. Ο κ. Βόγλης είναι καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγγραφέας του βιβλίου “Δυναμική αντίσταση (Υποκειμενικότητα, Πολιτική Βία και Αντιδικτατορικός Αγώνας 1967-1974)”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Κατά τη διάρκεια του ποντκαστ η Ελένη Κατωμερή διαβάζει μαρτυρίες από το βιβλίο του κ. Βόγλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα