3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Πολάκη για την αντιπολιτευτική τακτική στην πανδημία

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Πολάκη για την αντιπολιτευτική τακτική στην πανδημία
Παύλος Πολάκης Eurokinissi

O Παύλος Πολάκης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ένταση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της πανδημίας.

Τη δική του παρέμβαση στη θεματική του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμμετέχοντας ως μέλος του κοινού που παρακολουθούσε, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος άσκησε κριτική στην τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση, «σημαδεύοντας» και τον Ανδρέα Ξανθό, ως αρμόδιο τομεάρχη, αν και απέφυγε να τον κατονομάσει.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως «η αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την πανδημία δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε και όφειλε να ακολουθήσει άλλη στρατηγική από αυτή που υποστήριξε». Υποστήριξε πως «ο Νοέμβριος του 2020 ήταν κομβικό σημείο για τη χάραξη άλλης πολιτικής, αφού τότε άρχισαν να εκτινάσσονται τα κρούσματα».

Σημείωσε ότι ο ίδιος «κατηγορήθηκε κι από συντρόφους του ως αντιεμβολιαστής κι αναρωτήθηκε πού είναι το τείχος ανοσίας όταν έχουμε 750.000 κρούσματα στις ηλικίες 0 έως 17 χρόνων που θα δημιουργείτο, όπως είχε πει και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αντιθέτως, συνέχισε «έπρεπε να δοθεί έμφαση στον προληπτικό έλεγχο και στη μείωση του κόστους των τεστ». Ανέφερε ότι έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στη φαρμακευτική αντιμετώπιση και σχολίασε ότι «αν δεν είχε φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα αντιικά κι αντικλωνικά φάρμακα, θα μας είχαν κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος».

Γενικεύοντας ανέφερε ότι «η παραγόμενη επιστημονική γνώση πρέπει να είναι ιδιοκτησία της ανθρωπότητας», ενώ ζήτησε «τη συγκρότηση εθνικής φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να αντιπαρατεθεί στο παγκόσμιο και εγχώριο καρτέλ, αλλά και να σπάσει ο φαύλος κύκλος των υπερτιμολογήσεων με τη σιωπηρή συμφωνία του κράτους που ξεκίνησε από την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα