Αδαμοπούλου: Ερωτήματα σε Χατζηδάκη για πρόβλημα στέγασης και “ελλείψεις στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού”

Αδαμοπούλου: Ερωτήματα σε Χατζηδάκη για πρόβλημα στέγασης και “ελλείψεις στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού”
Πολιτικό Γραφείο Αγγελικής Αδαμοπούλου

Η ανεξάρτητη βουλεύτρια Α' Αθηνών, Αγγελική Αδαμοπούλου έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον Υπουργό Εργασίας

Επιστολή με τίτλο “Κριτική στις εξαγγελίες για τη στέγαση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε η ανεξάρτητη βουλεύτρια Α’ Αθηνών, Αγγελική Αδαμοπούλου.

Η κα Αδαμοπούλου εστιάζει στο πρόβλημα της στέγασης και στις ελλείψεις των σχετικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε έξι συγκεκριμένα σημεία, όπως αναλύονται και σε σχετική έρευνα Eteron, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ινστιτούτο και το θέμα με τίτλο “Ενοίκια στα ύψη”.

Αφού αναλύει τα αποτελέσματα των ερευνών του Ινστιτούτου, καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να λάβει σοβαρά την έρευνα του Eteron, καθώς και αν προτίθεται να προβεί σε ανοιχτό και δημόσιο διάλογο με τα κατάλληλα Ινστιτούτα.

Αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ, ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξήγγειλε μέτρα που αφορούν στο ζήτημα της στέγασης το οποίο απασχολεί έντονα σημαντικό κοινωνικό σύνολο της χώρας. Τα μέτρα αυτά εξειδικεύτηκαν λίγες ημέρες αργότερα από Υπουργούς της Κυβέρνησης σε σχετική συνέντευξη τύπου. Με αφορμή το γεγονός αυτό, έστω και καθυστερημένα ως Κυβερνητική πρωτοβουλία για την ελληνική κοινωνία, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να μελετήσουμε ενδελεχώς τα εξαγγελλόμενα μέτρα ώστε να διατυπωθούν με σαφήνεια και να αναδειχθούν εκείνες οι πτυχές που δύνανται ενδεχομένως να περιορίσουν αποτελεσματικά έως και να εξαλείψουν τη στεγαστική επισφάλεια.

Το Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή Eteron ήδη έχει πραγματοποιήσει εμβριθές έργο με θέμα «Ενοίκια στα ύψη» με το οποίο προσπαθεί να αναδείξει την ένταση και το μέγεθος του προβλήματος στην ενοικιαζόμενη στέγη. Συγκεκριμένα, ο κ. Άλκης Καφετζής συντονιστής του προαναφερόμενου έργου καταγράφει τις ελλείψεις που υφίστανται στις σχετικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σε κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Eteron.

Ουσιαστικά ο συντονιστής του έργου επισημαίνει πως “Η αίσθηση ότι οι εξαγγελίες γίνονται χωρίς να βασίζονται σε μελέτες που να εξετάζουν τις εξελίξεις των τιμών στην αγορά κατοικίας ανά περιοχή, τις τάσεις στα ενοίκια ανά περιοχή, τις επιπτώσεις των πρόσφατων αλλαγών στην αγορά κατοικίας λόγω της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ή της golden visa, τις επιπτώσεις των χωροταξικών αλλαγών στα σχέδια πόλης, τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους που ορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, δημιουργούν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της στεγαστικής πολιτικής που εξαγγέλθηκε.”

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Προτίθεστε να λάβετε σοβαρά υπόψη το εμβριθές έργο με θέμα «Ενοίκια στα ύψη» όπως δημοσιεύεται από το Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή Eteron;

– Προτίθεστε να προβείτε σε έναν ανοιχτό και δημόσιο διάλογο με τα κατάλληλα Ινστιτούτα ώστε να καταστεί άμεσα εφικτή -κατά τη διάρκεια της προσεχούς χρονικής περιόδου- η τεκμηριωμένη εφαρμογή πολιτικής πραγματικής υποστήριξης της στέγασης;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα