Αγωγή στο “Πρώτο Θέμα” από Παπακωνσταντίνου

Αγωγή στο “Πρώτο Θέμα” από Παπακωνσταντίνου
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Την οργή του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" που αναφερόταν σε διαγραφή οφειλών επιχειρηματία. Προανήγγειλε την κατάθεση αγωγής. Ο Θ. Αναστασιάδης και τα εξώδικα

Φουντώνει η κόντρα του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” και τον εκδότη της Θέμο Αναστασιάδη.

Ο υπουργός προανήγγειλε αγωγή  για συκοφαντική δυσφήμηση, την οποία προτίθεται να καταθέσει μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα , υπό τον τίτλο “υπουργός express service”, στο οποίο γίνεται λόγος για διαγραφή χρεών του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας οδικής βοήθειας “Express Service”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών γνωστοποιείται ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, Θέμος Αναστασιάδης, έχει αποστείλει δύο εξώδικα στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Το υπουργείο εκτιμά ότι αυτό οφείλεται σε απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με “την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη”.

“Τα εξώδικα αυτά αποτελούν πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται ότι “στην ίδια λογική εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας Εξπρές Σέρβις Α.Ε.” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο η εφημερίδα “δημοσιεύει εσκεμμένα αποσπασματικές πληροφορίες, αποκρύπτοντας ουσιαστικά στοιχεία, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντάς τα, παρέχοντας εν τέλει ψευδείς πληροφορίες, προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις”.

Όπως διευκρινίζεται οι αποφάσεις που υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου “αφορούν στην ατομική επιχείρηση του Ιωάννη Ραπτόπουλου και όχι στην ανώνυμη εταιρεία Εξπρές Σέρβις Α.Ε., όπως αναφέρει το δημοσίευμα”, ενώ η “επιχείρηση ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος Φ.Π.Α. ποσού 27.000.000 ευρώ”, καθώς “με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) ορίζεται ότι η οδική βοήθεια έναντι συνδρομής θεωρείται ασφαλιστική υπηρεσία και συνεπώς δεν υπάγεται στον ΦΠΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα