Αιχμές Μαυραγάνη για τις διαρροές του ΣΔΟΕ

Αιχμές Μαυραγάνη για τις διαρροές του ΣΔΟΕ
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ/ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Αλλαγές στην λειτουργία του ΣΔΟΕ προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αφήνοντας και αιχμές για τη συμπεριφορά στελεχών λόγω των διαρροών

Αιχμές για τη συμπεριφορά στελεχών του ΣΔΟΕ άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, διερωτώμενος πως είναι δυνατό να διαρρέουν πληροφορίες στον Τύπο και να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης με συνέπεια να αποσταθεροποιείται το πολιτικό σύστημα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση ελέγχου 32 πολιτικών προσώπων από την υπηρεσία του υπουργείου, τόνισε πως δεν μπορεί μια έρευνα να σέρνεται στο χρόνο, ενώ παράλληλα προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Αναγνώρισε την ανάγκη δομικών αλλαγών στο ελεγκτικό σύστημα τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στις άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και προανήγγειλε την ένταξη 1.000 ελεγκτών στο ελεγκτικό σύστημα.

Σημειώνεται πως με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Μαυραγάνης ανέλαβε την εποπτεία του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Συγκεκριμένα, του ανατέθηκε η αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, αλλά και της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομικών τίθεται αρμόδιος για την Ανώτατη Επιτροπή Τελωνειακών Αμφισβητήσεων (Α.Ε.Τ.Α.), για το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο (Α.Χ.Σ.), για το Ειδικό Ταμείο Ελέγχου, Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης−Αλκοολούχων Ποτών (Ε.Τ.Ε.Π.Π.Α.Α.) και το Βαρβάκειο Ίδρυμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα