Αίτημα ενημέρωσης της Βουλής για τις τουρκικές προκλήσεις κατέθεσε η ΝΔ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Καλεί τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να ενημερώσουν την αρμόδια επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών για την «επιδείνωση της τουρκικής παραβατικότητας» παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ

Την ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τους αρμόδιους υπουργούς για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο που είχαν ως αποκορύφωμα τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, ζητά η ΝΔ.

Οι 13 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κατέθεσαν αίτημα στον πρόεδρό της, Κώστα Δουζίνα, ζητώντας του να συγκαλέσει άμεσα κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση προκειμένου να παρασχεθεί ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. «Επιβάλλεται να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της Επιτροπής για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε βάθος συζήτηση, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να διαμορφωθούν συνθήκες για την οικοδόμηση ενιαίας εθνικής στάσης που θα περιορίσει αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα» τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Καταγγέλλουν, μάλιστα, επιδείνωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο η οποία συνεχίσθηκε όλο το προηγούμενο έτος. «Το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων εθνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου των τελευταίων 15 ετών» σημειώνουν και υπογραμμίζουν ότι «από τις αρχές του έτους η συμπεριφορά αυτή έλαβε ακόμη πιο ανησυχητική μορφή με επαναλαμβανόμενα περιστατικά προκλητικών ενεργειών από τουρκικά σκάφη στην περιοχή των Ιμίων, τα οποία μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα δυτικά των νησίδων».

Ακραία πρόκληση ο χθεσινός εμβολισμός του σκάφους του Λιμενικού

Χαρακτηρίζουν δε «ακραία πρόκληση συνιστά ο χθεσινός εμβολισμός σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων». «Αυτό το κλίμα έντασης συντηρείται και κλιμακώνεται από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αποκορύφωμα των οποίων αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απείλησε ευθέως με χρήση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου» προσθέτουν οι γαλάζιοι βουλευτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να ενημερώσει τους συμμάχους για την ακραία πρόκληση της Τουρκίας

Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για το επεισόδιο στα Ίμια- Στο ΥΠΕΞ ο τούρκος πρέσβης

Ίμια: Ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος του Λιμενικού οι Τούρκοι

ADVERTISING

SHARE: