Άκυρο ψηφίζουν ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι στην Προανακριτική για τη Novartis

Άκυρο ψηφίζουν ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι στην Προανακριτική για τη Novartis

Οι βουλευτές των δύο κομμάτων θα ρίξουν αυτοσχέδιο ψηφοδέλτιο στις κάλπες για τους 10 εμπλεκόμενους στη δικογραφία. Η ψήφος θα λογιστεί ως άκυρη.

Την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να ψηφίσουν τελικά άκυρο – και όχι «ναι» όπως είχαν δηλώσει αρχικά-  ανακοίνωσαν στη Βουλή τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν ετοιμάσει μάλιστα ένα αυτοσχέδιο ψηφοδέλτιο το οποίο θα ρίξουν στις 10 κάλπες της μυστικής ψηφοφορίας για τους ισάριθμους εμπλεκόμενους στη δικογραφία της Novartis. Το ψηφοδέλτιο θα αναγράφει τα εξής: «ΝΑΙ στη σύσταση επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής». Το ψηφοδέλτιο θα συνυπολογιστεί προφανώς στις άκυρες ψήφους.

Βενιζέλος: Συμφωνώ με τη γραμμή της Φώφης Γεννηματά για το άκυρο στην ψηφοφορία

Την ικανοποίησή του για τη μεταστροφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το «ναι» στο «άκυρο» στην ψηφοφορία για τους 10 εμπλεκόμενους στη δικογραφία της Novartis εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συμφωνώ με τη γραμμή της Φώφης Γεννηματά. Πολιτικά και διαδικαστικά» δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βενιζέλος αμέσως μετά την ανακοίνωση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν άκυρο στη μυστική ψηφοφορία για την συγκρότηση Προανακριτικής.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε, πάντως, ότι ο ίδιος θα απέχει από τη διαδικασία. «Φεύγω γιατί κουράστηκα και σιχάθηκα» είπε χαρακτηριστικά. Σχολίασε, μάλιστα, τις αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ανάγκη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών. «Ο κ. Τσίπρας επιχειρηματολόγησε για τις πολιτικές ευθύνες αλλά η πρότασή της συμπολίτευσης για τον προανακριτική διερευνά ποινικές ευθύνες» σημείωσε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα