Αλ. Χαρίτσης: “Ανεύθυνη και επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης με τις ενέργειες βίας και καταστολής των τελευταίων ημερών”

Αλ. Χαρίτσης: “Ανεύθυνη και επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης με τις ενέργειες βίας και καταστολής των τελευταίων ημερών”
Ο Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση Χαρίτση στην κυβέρνηση. "Απαξιώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια" σημειώνει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κάνοντας λόγο για «συστηματική συκοφαντία που στρέφεται εναντίον της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας.

Για «ανεύθυνη και επικίνδυνη» προσπάθεια «να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «καταδεικνύουν τις ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης που οδηγούν στον αυταρχικό παροξυσμό των τελευταίων ημερών. Αποκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες “μπαχαλάκηδες”, απαξιώνοντας έτσι τους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που διεκδίκησαν χτες το αυτονόητο -ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, δίχως λουκέτα και αποκλεισμούς».

«Απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς τα “άσυλα ανομίας και παρανομίας”», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «συστηματική συκοφαντία που στρέφεται εναντίον της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας, του έργου και της προσφοράς των ελληνικών πανεπιστημίων, με μοναδικό σκοπό την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους».

Ο κ. Χαρίτσης σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση οξύνει το κλίμα σε βαθμό που κανείς απορεί” και θέτει το ερώτημα: “πού αλήθεια αποσκοπεί η Νέα Δημοκρατία;». Σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ την προειδοποιεί ότι «η προσπάθειά της να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version