Σκληρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ

Σκληρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ
ΑΘΗΝΑ-Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τετάρτη, 29 Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει παράταση ενός έτους για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις φοροδιαφυγής, με τον Αλεξιάδη να τονίζει “Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί η Λίστα Λαγκάρντ”. Επεισόδιου Μαντά- Κουτσούκου: “Θα πρέπει να ντρέπεστε”- “Κύριε Μαντά μαζέψου”

Να αποτρέψει την επικείμενη παραγραφή της Λίστας Λαγκάρντ επιχειρεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος δέχθηκε πάντως σκληρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την αποκάλυψη ότι οι δανειστές εμφανίζονται αρνητικοί στην παράταση ελέγχου εκκρεμών υποθέσεων.

«Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι σαφέστατη. Θέλουμε να παρατείνουμε για ένα χρόνο την παραγραφή όλων των υποθέσεων που είτε ελέγχονται με εισαγγελική παραγγελία είτε έχει δοθεί εντολή για τον έλεγχό τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015» είπε ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας στην σκληρή κριτική που δέχθηκε για το θέμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «η λίστα Λαγκάρντ εμπίπτει σε αυτή την περίπτωση». «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει αυτή η κυβέρνηση να οδηγηθούμε σε παραγραφή» τόνισε.

Η αναφορά του κ. Αλεξιάδη προκάλεσε, όμως, την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αν υπάρξει τέτοια πρόβλεψη θα οδηγηθούν σε παραγραφή οι υποθέσεις 1.581 προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη. Στον κ. Κουτσούκο απάντησε με σκληρό ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. «Θα πρέπει να ντρέπεστε !» είπε ο κ.Μαντάς στον κ. Κουτσούκο για να του απαντήσει εκείνος σε αυστηρό ύφος ότι ανήκει σε μια κοινοβουλευτική ομάδα «που καλύπτει τα πόθεν έσχες υπουργών». «Κύριε Μαντά μαζέψου, όχι “δεν ντρέπεστε” σε μένα» είπε εκνευρισμένος ο κ. Κουτσούκος.

Στη συνέχεια, πάντως, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο κ. Μαντάς ζήτησε συγγνώμη από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Ζητώ συγνώμη» είπε αλλά πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να εγκαλεί την κυβέρνηση για την υπόθεση της λίστς Λαγκάρντη την οποία «έκρυβε τόσα χρόνια». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα