Αλεξιάδης: Με διακοπή ρεύματος απειλούνται σχολεία του Πειραιά λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών

Αλεξιάδης: Με διακοπή ρεύματος απειλούνται σχολεία του Πειραιά λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών
Eurokinissi

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης αναφέροντας πως σχολικές μονάδες του Πειραιά απειλούνται με διακοπές ρεύματος.

Αντιμέτωπες με υπέρογκους λογαριασμούς και απειλές διακοπής ρεύματος είναι πλέον και σχολικές μονάδες του Πειραιά, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, με επίκαιρη ερώτηση την οποία απευθύνει στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί της ΔΕΗ και άλλων παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος απειλούν πλέον εκτός από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τις σχολικές μονάδες και πλέον ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος καταφθάνουν σε σχολεία του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος.

«Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των σχολείων δεν προκύπτουν από κακή διαχείριση της σχολικής κοινότητας, η οποία εξάλλου έχει απευθύνει εκκλήσεις για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπλήρωση των λειτουργικών αναγκών της, αλλά από τις ανεξέλεγκτες, υπέρογκες, κερδοσκοπικές αυξήσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει ο κ. Αλεξιάδης και υπενθυμίζει ότι με αναφορά που κατέθεσε την 30ή.3.2022 γινόταν γνωστό το πρόβλημα που έθιγε σε επιστολή του ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου σχετικά με την οικονομική δυσπραγία και δυσλειτουργία που αντιμετωπίζουν τα σχολεία λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Η υπουργική απάντηση έκτοτε αγνοείται», αναφέρει ο Τρύφων Αλεξιάδης, που επαναφέρει το ζήτημα και καλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ενημερώσει τη Βουλή πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την αδυναμία πληρωμής των υπέρογκων λογαριασμών που καταφτάνουν και τις απειλές για διακοπές παροχής ρεύματος στις σχολικές μονάδες, εντός μάλιστα περιόδου διεξαγωγής εξετάσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα