Αλεξιάδης: Θα φέρουμε ρύθμιση για τους προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Αλεξιάδης: Θα φέρουμε ρύθμιση για τους προμηθευτές του Μαρινόπουλου
MotionTeam

'Η κυβέρνηση εξετάζει συνολικά το θέμα της επιχείρησης' τόνισε o Τ. Αλεξιάδης. Παραδοχή Κατρούγκαλου ότι θα έπρεπε να είχαν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στις αποπληρωμές

Την κατάθεση ρύθμισης για την αντιμετώπιση της οικονομικής βλάβης που υπέστησαν οι προμηθευτές της εταιρείας Μαρινόπουλος προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, παραδεχόταν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων και όχι των τραπεζών όπως ισχύει σήμερα.

«Η κυβέρνηση εξετάζει συνολικά το θέμα της επιχείρησης, που είναι σύνθετο» ανέφερε ο κ.  Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, ο οποίος είχε ζητήσει προστασία των αγροτών – παραγωγών. Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μέριμνα μόνο για τους αγρότες αλλά θα επιδιωχθεί συνολική ρύθμιση. «Ρύθμιση μόνο για τους συγκεκριμένους προμηθευτές δεν μπορεί να υπάρξει». «Θα φέρουμε διάταξη που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, δεν είμαστε όμως έτοιμοι να το κάνουμε» πρόσθεσε.

Στο θέμα των χρεών που άφησε ο Μαρινόπουλος σε προμηθευτές, εργαζόμενους και τράπεζες αναφέρθηκε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη. «Είναι αλήθεια ότι οι τράπεζες προηγούνται έναντι των υπαλλήλων στις αποπληρωμές» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν καταφέραμε να δώσει προτεραιότητα στους εργαζόμενους. Επικαλέστηκε, όμως, ως δικαιολογία την  διαπραγμάτευση του Ιουλίου. Εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του ότι στη νέα διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε, πάντως, ότι η χρεωκοπία του Μαρινόπουλου είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε στην Ελλάδα ο «κρατικοδίαιτος καπιταλισμός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα