‘Αλλεργία’ ΣΥΡΙΖΑ σε ασφάλεια και αστυνομία καταγγέλλει ο Μητσοτάκης

‘Αλλεργία’ ΣΥΡΙΖΑ σε ασφάλεια και αστυνομία καταγγέλλει ο Μητσοτάκης
Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, στην Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με ατζέντα νόμου και τάξης ο πρόεδρος της ΝΔ για το προσφυγικό, αλλά και για τα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή στην τρομοκρατία και σε αντιεξουσιαστική βία. "Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή", είπε.

Τη συσπείρωση του δεξιού ακροατηρίου και των “νοικοκυραίων” απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με ατζέντα “νόμου και τάξης” κατά τη συζήτηση για την ασφάλεια, που συνέδεσε με το προσφυγικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως “περιθωριακούς αριστεριστές”, τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε για ανοχή στην τρομοκρατία και την αντιεξουσιαστική βία. Περιέγραψε την εικόνα μίας χώρας “ξέφραγο αμπέλι” τόσο όσον αφορά στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, όσο και σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια, προτείνοντας τη δημιουργία υπουργείου με αυτό τον τίτλο και υποσχόμενος ότι: “Η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την κοινωνική και οικονομική κανονικότητα, αλλά και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών”.

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσουν τη βία από όπου και εάν προέρχεται, καταγγέλλοντας μία χαλαρή σχέση ενός τμήματος του κυβερνώντος κόμματος με βίαιες συμπεριφορές.

“Ως ΝΔ δε θα δεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι στο όνομα δήθεν ελευθερίας και θεωρητικής προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης. “Για ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι όροι δημόσια τάξη, ασφάλεια, κράτος δικαίου, αστυνομία, είναι λέξεις σχεδόν απαγορευμένες που σας προκαλούν αλλεργία”, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα στον εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ και στις επιθέσεις που είχε δεχθεί από το κυβερνών κόμμα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Κατηγορήσε ειδικότερα ένα τμήμα της αριστεράς ότι αρνείται να καταδικάσει τη βία από όπου και εάν προέρχεται. Ο κ.Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται μόνο στην τρομοκρατία, η οποία όπως είπε “έχει ιδεολογικό πρόσημο και τα περισσότερα θύματα της το ίδιο”, αλλά και στους προπηλακισμούς πολιτικών, σε όσους χαρακτήριζαν όποιον διαφωνούσε μαζί τους προδότη και γερμανοτσολιά, τους δήθεν αγανακτισμένους που έστηναν κρεμάλες.

“Η ανοχή στη βία χαμηλής έντασης εκτρέφει τελικά την τρομοκρατία. Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή”, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, υιοθετώντας τη θεωρία του “σπασμένου παραθύρου”. Χαρακτήρισε ως εκ τούτου τη συζήτηση επίκαιρη και είπε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. “Με την πρωτοβουλία μας αυτή, σπάμε σήμερα ένα μεταπολιτευτικό ταμπού. Διαλύουμε μια αγκύλωση που για δεκαετίες είχε επιβάλει στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική ζωή του τόπου, μια ιδεοληπτική, περιθωριακή, αριστερίστικη λογική” πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας του προσφυγικού,  σημείωσε πως «στην Ειδομένη και στις φαβέλες του Πειραιά και του Ελληνικού, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, άλλες γνωστές, και οι περισσότερες άγνωστες, υποκαθιστούν κατ’ ουσίαν το ελληνικό Κράτος. Υπάρχει επικίνδυνο κενό που καλύπτεται από τους διαβόητους πια ‘’αλληλέγγυους’’».  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε άλλωστε ότι “Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο πόλεμο, αλλά πόλεμο, που αμφισβητεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής” και κάλεσε την κυβέρνηση να μην πιστεύει ότι η Ελλάδα δε θα γίνει στόχος τρομοκρατών επειδή έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Και πρόσθεσε για τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων ότι “συνέβη το αδιανόητο. Δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων, με τρόπο απαράδεκτο, άσκησαν βίαια αστυνομικά μέτρα κατά προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στο ελληνικό έδαφος.  Κατ’ ουσίαν δηλαδή, μια τρίτη χώρα προέβη σε πράξεις τήρησης της τάξεως σε ελληνικό έδαφος.  Το ανήκουστο αυτό γεγονός συνέβη διότι υπήρξε πλήρης απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους. Και μάλιστα το πιο ευαίσθητο τμήμα του ελληνικού εδάφους σήμερα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε με αφορμή το προσφυγικό, αλλά και την κατάσταση στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ότι ενισχύεται ημέρα με την ημέρα η αίθηση στη χώρα ότι τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου και οι τοπικές κοινωνίες ανησυχούν.

“Το άβατο των Εξαρχείων παραμένει άβατο” και “ο Ρουβίκωνας αλωνίζει”, είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: “Μήπως ακόμη και σήμερα υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου; Αναρωτιέμαι κ.Τσίπρα, αν ακόμη και σήμερα εξαργυρώνετε κάποια γραμμάτια”.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχει θεμιτή και αθέμιτη βία, αλλά και ότι το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το κατέχει μόνο το κράτος σε ευνομούμενη πολιτεία, καταθέτοντας οκτώ προτάσεις για ένα τρίπτυχο θεσμικών αλλαγών: Νέο υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, σύγχρονη ΕΥΠ και Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα