Άλλο εθνική συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο οικουμενική, λέει ο Μεϊμαράκης

Άλλο εθνική συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο οικουμενική, λέει ο Μεϊμαράκης

«Δεν ψηφίζουμε κανένα νέο φόρο, καμία περικοπή κανένα υφεσιακό μέτρο» ξεκαθάρισε και διεμήνυσε ότι δεν γίνεται πολιτική συνεννόηση με «κουτοπονηριές» και ύβρεις.

 Ξεκάθαρο «όχι» σε συνεργασία με την κυβέρνηση για την εφαρμογή υφεσιακών πολιτικών είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αφήνοντας όμως ένα περιθώριο πολιτικής συνεννόησης σε περίπτωση αλλαγής πολιτικής.

«Άλλο εθνική συνεννόηση, άλλο συναίνεση και άλλο οικουμενική κυβέρνηση» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μεϊμαράκης κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν γίνεται συνεννόηση με κουτοπονηριές και στηλίτευσε την φράση του πρωθυπουργού ότι «το καραβάνι προχωρά αλλά τα σκυλιά γαβγίζουν». «Δεν γίνεται συναίνεση όταν αποκαλείτε τους πολιτικούς αρχηγούς σκυλιά» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. «Η συνεννόηση ήταν και είναι δική μας αρχή. Δεν γίνεται, όμως, με «κουτοπονηριές». Δεν γίνεται με τη λογική που τα θέλει όλα δικά του. Δεν γίνεται με ύβρεις και εκβιασμούς. Η συνεννόηση δεν υποκλέπτεται. Θέλει αρχές και ήθος. Και αυτά, δεν τα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χαρακτηρίζοντάς την έγκλημα και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το θέμα. «Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, σχεδόν 40 δις ευρώ Και αυτό  δεν είναι λάθος. Είναι έγκλημα. Έγκλημα σε βάρος των μικρομετόχων, του Δημοσίου,  όλων των φορολογουμένων» είπε αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση και υπογράμμισε ότι πρόκειται για «έγκλημα που δεν διαγράφεται και  δεν παραγράφεται» και θα ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε όμως σκληρή κριτική και στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016 υπογραμμίζοντας ότι τον χαρακτηρίζουν κυρίως οι «φόροι» και οι περικοπές».  «Βάζετε νέους φόρους παντού» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και επικαλέστηκε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα νησιά. «Αυξάνεται ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων. Αυξάνεται ο φόρος για τα ασφάλιστρα. Αυξάνεται ο φόρος στα εισοδήματα από ενοίκια. Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους» σημείωσε.

Kατήγγειλε μάλιστα ότι τα νέα μέτρα για την περίοδο 2015-2016 φτάνουν τα 5,7 δις ευρώ. «Οι νέοι φόροι φτάνουν τα 3,2 δις ευρώ, οι νέες περικοπές στις συντάξεις  μόνο για το 2016, φτάνουν το 1,7 δις ευρώ» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε «Νεοφιλελεύθερη Αριστερά». «Ο Προϋπολογισμός αυτός αποδεικνύει και κάτι ακόμη: Ότι  ο κ. Τσίπρας έγινε πιο τροϊκανός από τους τροϊκανούς. Ότι στο Μνημόνιο που υπέγραψε υπήρχαν κρυφές ουρές. Ότι εξαπατούσε τον κόσμο. Όλα όσα λέγαμε επιβεβαιώνονται. Όλα όσα έλεγαν αποδεικνύονται κάλπικα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα