Αμετανόητος Άδωνις: Εάν θίχτηκε ο Τσίπρας να μου κάνει μήνυση

Αμετανόητος Άδωνις: Εάν θίχτηκε ο Τσίπρας να μου κάνει μήνυση
Meeting of New Democracy parliamentary group at the Greek Parliament, Athens, Greece, on March 16, 2017. / , , 16 , 2017 sooc

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην κατηγορία του περί "διεφθαρμένου πρωθυπουργού" με το επιχείρημα ότι "εφόσον ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας θεσμοθέτησε αυτές τις  κατηγορίες του τύπου «άκουσα» «νομίζω» και «πιθανόν» για την έναρξη ποινικής δίωξης κατά δύο πρώην Πρωθυπουργών, τότε αυτό ισχύει και για τον ίδιο"

Επιμένει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απάντησε στο ίδιο επιθετικό ύφος στο Μαξίμου, που είχε αντιδράσει έντονα σε νέες δηλώσεις του με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και απειλές κατά Τσίπρα.

“Αν ο κύριος Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται θιγόμενος από τις δηλώσεις μου, να πάμε στα δικαστήρια. Εκείνος ως μηνυτής και εγώ ως μηνυόμενος. Και ας  αποφανθεί η Δικαιοσύνη ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο”, δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι εφόσον η συμπολίτευση ψήφισε τη συγκρότηση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis με μόνα στοιχεία -όπως υποστηρίζει- κάποιες μαρτυρίες για φήμες, τότε μπορεί και ο ίδιος να επικαλεστεί φήμες για τον πρωθυπουργό.

“Να του υπενθυμίσω, όμως, ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη, ο ίδιος και οι βουλευτές του ψήφισαν τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για δύο πρώην Πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς, για την υπόθεση της Novartis. Τα μόνα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους ήταν κάποιες μαρτυρίες που έλεγαν «άκουσα», «νομίζω», «πιθανόν»…

Eφόσον ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας θεσμοθέτησε αυτές τις  κατηγορίες του τύπου «άκουσα» «νομίζω» και «πιθανόν» για την έναρξη ποινικής δίωξης κατά δύο πρώην Πρωθυπουργών, τότε αυτό ισχύει και για τον ίδιο”, ανέφερε ειδικότερα ο κ.Γεωργιάδης.

Προανήγγειλε δε πως: “Όταν προσκληθώ σε αυτή την Επιτροπή, θα καταθέσω ενόρκως όλες τις μαρτυρίες και τις φήμες που περιήλθαν εις γνώση μου. Και τότε να δω που θα κρυφτεί ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του.  Πλησιάζει ο καιρός που θα αποδείξω πως ο βασιλιάς είναι γυμνός”.

Υπενθυμίζεται ότι στη γραμμή που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς την Τετάρτη στη Βουλή, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha εξαιρετικά επιθετικός.

“Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει. Δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε”, απείλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Χαρακτήρισε μάλιστα τον πρωθυπουργό “διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι” και ερωτηθείς τι εννοεί, είπε ότι θα μιλήσει στην προανακριτική επιτροπή. “Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω”, δήλωσε.

Συνέχισε όμως στους ίδιους υψηλούς τόνους: “Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους”, είπε. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “άθλιο” και “αχρείο” και τον κατηγόρησε πως “αυτός το έστησε”.

Έντονα αντέδρασαν κυβερνητικές πηγές: “Η παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη κραυγάζει πανικό, αν όχι ενοχή, όσο προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Ίσως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δε μπορεί, θα έχει και η Novartis”.

Η δε Κουμουνδούρου με ανακοίνωση της κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση. “Με τις σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha ο Άδωνης Γεωργιάδης κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του. Αν ο Α. Γεωργιάδης δεν ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θα άξιζε απλώς την περιφρόνησή μας.  Επειδή, όμως, έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία”, ανέφερε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα