Anadolu: Κινδυνεύουν με φυλάκιση πέντε ετών οι έλληνες στρατιωτικοί

Anadolu: Κινδυνεύουν με φυλάκιση πέντε ετών οι έλληνες στρατιωτικοί
Το δικαστήριο της Αδριανούπολης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το τουρκικό πρακτορείο επικαλείται δικαστική πηγή που κάνει λόγο για "αδιάσειστες αποδείξεις' τέλεσης εγκλήματος, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει για τι ακριβώς μιλάει

Σενάριο φυλάκισης πέντε ετών για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς παρουσιάζει σήμερα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αφότου έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισής τους.

«Υπάρχει αδιάσειστη απόδειξη ότι το έγκλημα έχει διαπραχθεί απ’ τους υπόπτους και η προβλεπόμενη ποινή για την πράξη είναι πέντε χρόνια φυλάκιση», μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο δικαστική πηγή, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει για ποιο έγκλημα μιλάει, πράγμα λογικό αφού ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες στους δύο στρατιωτικούς.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τουρκικό δικαστήριο παρέτεινε σήμερα την κράτηση των δύο ελλήνων, οι οποίοι νωρίτερα αυτόν τον μήνα «ακούσια» πέρασαν τα σύνορα στη βορειοδυτική Τουρκία.

Ο Εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, ότι έχουν βρεθεί ύποπτα στοιχεία καθώς και ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ραδιοφώνου 24/7, οι δικηγόροι των στρατιωτικών αναμένεται να καταθέσουν αύριο έφεση κατά της απόφασης.

Στο μεταξύ, μία ημέρα μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έλαβε κανένα σήμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδείξει από εδώ κι εμπρός «δίκαιη συμπεριφορά» έναντι της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα