Αναπληρωτές εκτός σχολείων για ένα παράβολο 3 ευρώ – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Αναπληρωτές εκτός σχολείων για ένα παράβολο 3 ευρώ – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος Eurokinissi

Εισήγηση , προκειμένου να αρθεί η αδικία του αποκλεισμού των εκπαιδευτικών από τους πίνακες των αναπληρωτών , λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Όλο το προσωπικό που αφορά στην καθαριότητα θα βρίσκεται στα σχολεία“, διαβεβαίωσε την Πέμπτη μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως οι διαδικασίες για τις μάσκες ολοκληρώνονται.

“Διορίστηκαν 9.774 καθαρίστριες από τις οποίες 5.000 έχουν πλήρες ωράριο. Έχουμε θεσμοθετήσει αν κάποιος δήμος χρειάζεται περισσότερο προσωπικό καθαριότητα μπορεί να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόληση σε πλήρη ή να κάνουν συμβάσεις για το διάστημα της πανδημίας”.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ, αναφορικά με προσλήψεις και διορισμούς στο Δημόσιο και στο θέμα του παραβόλου των Προκηρύξεων εκπαιδευτικών.

“Επιλογή της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες πετυχαίνουμε την ανασυγκρότηση του κράτους, μία από αυτές είναι η ενδυνάμωση του ρόλου του ΑΣΕΠ μέσα από την ψηφιοποίησή του και από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις”, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. “Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”, είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, για το θέμα του παραβόλου υποστήριξε ότι έχοντας προβεί σε συζητήσεις με ιθύνοντες του ΑΣΕΠ βλέπει ως λύση και θα προτείνει στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

-Nα δεχθεί το ΑΣΕΠ παράβολα που δεν καταχωρήθηκαν εξ αιτίας λαθών των Τραπεζικών καταστημάτων.

-Για τις περιπτώσεις που το λάθος βαραίνει τον υποψήφιο, αυτός να αποκλείεται από τον Αξιολογικό Πίνακα μόνον όσον αφορά στον μόνιμο διορισμό και όχι στο μέρος που αφορά στην πρόσληψή του ως αναπληρωτής.

Αυτό βέβαια αν γίνει πράξη, σημείωσε πως θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος 2021-22, μιας και οι προσλήψεις αναπληρωτών (ο κύριος όγκος) για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί ήδη.

Θυμίζουμε πως συνολικά 1837 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έμειναν εκτός πίνακα διοριστέων για το παράβολο αξίας 3 ευρώ.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί είχαν καταγγείλλει πως “οι υποψήφιοι απερρίφθησαν ενώ έλαβαν γνώση με email ότι η αίτηση τους υποβλήθηκε με επιτυχία καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου αυτής, δίχως να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα