Αναστάτωση και πάλι στη ΝΔ για το Σκοπιανό, με Σαμαρά- Γεωργιάδη στο επίκεντρο

Αναστάτωση και πάλι στη ΝΔ για το Σκοπιανό, με Σαμαρά- Γεωργιάδη στο επίκεντρο
Meeting of New Democracy parliamentary group, Greek Parliament, Athens, Greece on November 23, 2016. / , , 23 2016. Menelaos Myrillas / SOOC

Καραμανλικές αιχμές για τη στάση του αντιπροέδρου απέναντι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με φόντο την προσπάθεια των σαμαρικών να περάσουν ότι εθνική γραμμή είναι αυτή που χάραξε ο Σαμαράς και να αμφισβητήσουν το Βουκουρέστι

Η μακεδονομαχία στη Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο και του συλλαλητηρίου της Κυριακής, συνεχίζεται με τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη να βρίσκεται για άλλη μία φορά στο επίκεντρο επικρίσεων και με πραγματικό πεδίο μάχης την αντιπαράθεση καραμανλικών- σαμαρικών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο με την δήλωση του προ του συλλαλητηρίου, πως δε θα πάει διότι έχει δουλειά, όσο και με την παρέμβαση του το απόγευμα της Κυριακής, όταν χαρακτήριζε το συλλαλητήριο “φωνή λαού, οργή Θεού”, επιχειρώντας να το παρουσιάσει ως “αρχή του πολιτικού τέλους του Αλέξη Τσίπρα” και υιοθετώντας μία σκληρή γραμμή στο θέμα της ονομασίας.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την προσπάθεια των σαμαρικών να ερμηνεύσουν το κυριακάτικο δημοσίευμα της “Ελευθερίας του Τύπου”, που έφερε τον Κώστα Καραμανλή να δηλώνει ότι ουδέποτε αποδέχθηκε σύνθετη ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”, ως “δικαίωση” του Αντώνη Σαμαρά και “επιβεβαίωση” ότι η μόνη εθνική γραμμή είναι αυτή του Συμβουλίου Αρχηγών του 1992, προκάλεσε νέες προστριβές. Η επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά χθες, όταν στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης για το Γιάννη Κεφαλογιάννη έδειξε να επιδοκιμάζει το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, κλείνοντας έτσι το μάτι και για την αντίστοιχη κινητοποίηση στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, αποκάλυψε ακόμη πιο έντονα το power game εντός της ΝΔ, αλλά και τις διαθέσεις του Μεσσήνιου, ο οποιος προφανώς δεν ενθουσιάζεται όταν ακούει περί εθνικής γραμμής του Βουκουρεστίου.

Δεν ήταν τυχαίες στο πλαίσιο αυτό οι τηλεοπτικές δηλώσεις του τομεάρχη Υποδομών, βουλευτή Σερρών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή πως: “Δυστυχώς για το Σκοπιανό και από την Ν.Δ. για να κάνω αν θέλετε και την αυτοκριτική μας, αλλά και από την κυβέρνηση, μιλούνε πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλάνε. Στα εθνικά θέματα καλό είναι,  να μιλάνε αυτοί που πρέπει να μιλάνε” και πως: “Την Ν.Δ. την εκφράζει ο πρόεδρος του κόμματος, ο υπεύθυνος τομεάρχης για τα θέματα αυτά, και η εκπρόσωπος τύπου. Αυτοί εκφράζουν τη θέση της Ν.Δ. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τελικά,  -δεν αναφέρομαι σε κανέναν- αλλά τελικά η επίσημη θέση του κόμματος, εκφράζεται από αυτά τα άτομα. Και πρέπει αυτό να το καταλάβουμε όλοι.”

Εν τω μεταξύ ήδη από την Παναγή Κυριακού είχαν σπεύσει να διαψεύσουν χθες το απόγευμα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, διευκρινίζοντας πως η μόνη διαρροή που όντως έχει κάνει ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτή περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους.

Ο κ.Γεωργιάδης από την πλευρά του σήμερα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας με το Σκοπιανό ασχολήθηκε με σκοπό να διασπάσει τη ΝΔ».

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα