Αναταράξεις στην Κουμουνδούρου από την πτέρυγα Λαφαζάνη

Αναταράξεις στην Κουμουνδούρου από την πτέρυγα Λαφαζάνη
Meeting of the Central Committee of SYRIZA at Divani Acropolis Hotel, in Athens, on Oct. 18, 2014 / , Divani Acropolis, 18 , 2014 sooc.photos

Με ενδιαφέρον αναμένεται στo ΣΥΡΙΖΑ η προγραμματισμένη συνεδρίαση της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας μετά την επιστολή του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Αλέκου Καλύβη

Του Αντώνη Αντζολέτου

Το ξήλωμα του κυβερνητικού πουλόβερ και ο δρόμος για την Προεδρική εκλογή θα είναι μακρύς για την Κουμουνδούρου. Η κριτική που ασκεί η μειοψηφία, ακούστηκε δυνατά τις τελευταίες ώρες, με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να θέλουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να έρθουν αντιμέτωποι με ένα κύμα εσωστρέφειας μέσα στο κόμμα.

Μόλις πριν από ένα μήνα η Αριστερή Πλατφόρμα με κείμενο που είχε καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος τόνιζε πως « πρέπει να σταματήσουν φαινόμενα υποκατάστασης των οργάνων, φαινόμενα παραγοντισμού  και φαινόμενα δημοσίων εκφωνήσεων από κεντρικά στελέχη που δεν εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις» Το θέμα της λειτουργίας του κόμματος επανέρχεται και σήμερα με τους συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη να διαμαρτύρονται για το γεγονός πως το ταξίδι στη Μέκκα του τραπεζικού συστήματος, στο City του Λονδίνου, δεν έχει επεξεργαστεί από τα αρμόδια όργανα.

Απαντώντας επί της ουσίας η πλευρά της πλειοψηφίας διευκρινίζει πως είναι απαραίτητη η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιου είδους φόρα, προκειμένου το κόμμα αδιαμεσολάβητα να εκφράζει τις θέσεις του. « Εκτός αν περιμένουμε να μάθουν τις προτάσεις μας από την κυβερνητική εκπρόσωπο», διευκρινίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με νόημα.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, φαίνεται πως γνωρίζουν καλά τα εμπόδια που θα πρέπει να υπερπηδήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αναλάβει την εξουσία.

Θεωρούν πως η τρόικα προσπαθεί να δέσει, όσο μπορεί, και τα χέρια της επόμενης κυβέρνησης δημιουργώντας τετελεσμένα,. Πάνω σε αυτή τη λογική της αντίδρασης, υποστηρίζουν πως κινήθηκε και η πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, συμβαδίζει με όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια.

Γράφοντας στο rproject το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Σαπουνάς ασκεί σφοδρή κριτική στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως αυτή η πρόταση προκάλεσε αρνητική εντύπωση και πως « ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρότεινε συνεννόηση με την κυβέρνηση για κοινή στάση απέναντι στους δανειστές. Και πως θα μπορούσε άλλωστε;» Η νευρικότητα των τελευταίων ωρών στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να συμπληρωθεί από τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής τάσης αιφνιδίασε άπαντες όταν δεν απέκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική αν δεν έχει αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά με το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τον βουλευτή να υπάρξει κάποια διευκρίνιση προκειμένου να γίνει σαφές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι διατεθειμένο να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές.

Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου έσπευσαν να τονίσουν πως αυτό που ήθελε να καταδείξει ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι η ανάγκη να επιτευχθεί η αυτοδυναμία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα