Ανδρουλάκης: Να κληθεί και ο Μητσοτάκης στην εξεταστική για τις υποκλοπές

Ανδρουλάκης: Να κληθεί και ο Μητσοτάκης στην εξεταστική για τις υποκλοπές
Eurokinissi

Συνεχίζεται η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. “Καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν την χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις”, είπε. Αποστάσεις και από ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κλήση και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εξεταστική για τις υποκλοπές, επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη συνεδρίαση η οποία συνεχίζεται, εκτίμησε ότι το αρχείο της ΕΥΠ για την υπόθεση του έχει καταστραφεί, με το σκεπτικό ότι εάν υπήρχε θα έπρεπε να απαντήσει η Υπηρεσία τι βρήκε και για ποιο λόγο συνέχισε την παρακολούθησή του, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει παράνομη. 

Αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην επιτροπή και υποστήριξε ότι: “Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της Νέας Δημοκρατίας”. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δήλωσε επίσης:  “Ξέρω ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για Διοικητή της. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα.”

Και επέμεινε στην κλήση του πρωθυπουργού, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων και της εισαγγελέως. “Ζητώ από σήμερα να καλέσετε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών. Έγινε η εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν την χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις”, είπε στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής. 

Ο κ. Ανδρουλάκης πάντως θέλησε να αποσείσει τυχόν κατηγορίες περί σύμπλευσης με την αξιωματική αντιπολίτευση. 

“Η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές. Με ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά” , είπε. 

Εξέφρασε επίσης την ενόχληση του για τις υπόνοιες που υπήρξαν περί παρακολούθησης του λόγω εθνικού κινδύνου. 

Το θέμα του εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Έχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες”, είπε ο κ.Ανδρουλάκης. Χαρακτήρισε δε άθλια τα σενάρια περί εμπλοκής ξένων πρεσβειών και διερωτήθηκε: “Δεν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;” 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έθεσε επίσης τα εξής ερωτήματα προς τους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην εξεταστική. 

“Γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;  Έχετε να μου πείτε κάτι; Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου”, είπε. 

Σχολίασε επίσης: “Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις.”

Απέρριψε τέλος τις κατηγορίες της ΝΔ ότι εργαλειοποιεί την υπόθεση των υποκλοπών για πολιτικούς και κομματικούς λόγους. “Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό”, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος ο ίδιος σημείωσε πως δεν “μπορούν να υπάρχουν νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους”, ενώ ανέφερε πως η παρακολούθησή του “από την ΕΥΠ ήταν ακτινογραφία όλης της παράταξης μας”.

“Ως Έλληνες βουλευτές αντί να αδράξτε την ευκαιρία και να θωρακίζετε τη δημοκρατία μας, αφήνετε να περάσουν άβρεχτοι και ανέλεγκτοι όσοι ευθύνονται για αυτή τη νοσηρή υπόθεση. Ανέμενα οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες να σας οδηγήσουν σε ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης. Αυτή έπρεπε να είναι η αγωνία σας. Η αγωνία της διαφάνειας. Η αγωνία μιας ισχυρής δημοκρατίας”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version