Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης η κυβέρνηση

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης η κυβέρνηση
Meeting between the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras and the Mayor of Athens George Kaminis, in Athens, on January 15, 2016 / , , 15 2016 Nikos Libertas/SOOC

Με ενδιάμεσο σταθμό το Νταβός το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει την αντεπίθεσή του προκειμένου να ανατρέψει την εικόνα στο εσωτερικό, αλλά και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό την αξιολόγηση

Ο δημοσκοπικός αέρας που εμφάνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες μετρήσεις σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα να περνά στην αντεπίθεση. Κανένας από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν θα ήθελε να παγιωθεί αυτή η εικόνα αν και όπως τονίζουν είναι συγκυριακή μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον που κινείται αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

Με τις κινητοποιήσεις των επαγγελματικών κλάδων να πιέζουν την κυβέρνηση και σε μια προσπάθεια του Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθεί «στριμωγμένος» ο πρωθυπουργός έβαλε στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Ζητώντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το ασφαλιστικό, την διοικητική μεταρρύθμιση ακόμα και την διαπραγμάτευση το Μαξίμου αναμένεται το επόμενο διάστημα να εντείνει την πίεση προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα στη ΝΔ.

Στόχος είναι και η συσπείρωση των βουλευτών του, αλλά και η ανάδειξη της έλλειψης επιχειρημάτων της άλλης πλευράς.

Οι επαφές, πάντως του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχείς σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να μην υπάρχουν «σκιές» για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες 3 βουλευτές βρέθηκαν χθες στο γραφείο του υπουργού Εργασίας προκειμένου να ενημερωθούν για τις ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό των αγροτών.

Σε αυτό το κλίμα στην κυβέρνηση θεωρούν κομβικής σημασίας την προ ημερησίας συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού με ταξίδια σε Ισραήλ και Κύπρο. Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης θα παραμείνουν οι ραδιοτηλεοπτικές άδειες, καθώς η μη συγκρότηση του ΕΣΡ δίνει ένα νέο «πάτημα» στο Μαξίμου να χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «όμηρο των διαπλεκόμενων συμφερόντων και των εργολάβων της τηλεοπτικής ενημέρωσης», αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το συγκρουσιακό μέτωπο με την αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνεται μέρα με την ημέρα, καθώς ζητούμενο και για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο χώρος του κέντρου, τον οποίο φέρεται να διεκδικεί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, διεμβολίζοντας κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Προκειμένου το κυβερνητικό στρατόπεδο να μη βρεθεί μπροστά σε εκπλήξεις μονόδρομο αποτελεί η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια και η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα