Μήνυμα Πάιατ στην Άγκυρα για την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ

Μήνυμα Πάιατ στην Άγκυρα για την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ
Συνάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον πρέσβη των Η.Π.Α. Τζέρεϊ Παϊατ, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Είναι ξεκάθαρα τα δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Δεν υπάρχει καμία ασάφεια", τόνισε ο αμερικανός πρεσβευτής, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα

Την ανησυχία του για τα πρόσφατα περιστατικά τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν Ελληνίδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας.

“Ανησυχούμε με αυτό που κάνει η Τουρκία με τις ναυτικές της δυνάμεις. Είναι ξεκάθαρα τα δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Δεν υπάρχει καμία ασάφεια”,  τόνισε ο αμερικανός πρεσβευτής, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα.


Ο κ. Πάιατ έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα για την προσπάθεια να διαδραματίσει η Ελλάδα σταθεροποιητικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια, τόσο με τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, όσο και και τον αγωγό IGB.

Ο αμερικανός πρεσβευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο ενδιαφέρον των αμερικανών επενδυτών στους τομείς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας, τονίζοντας την ανάγκη για φορολογική σταθερότητα: “Οι επενδυτές αυτό που θέλουν από την Ελλάδα είναι σταθερότητα. Γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν φόρους. Αυτό όμως που ζητάνε είναι να μην αλλάζουν οι κανόνες. Διότι όταν αλλάζουν οι κανόνες αναγκάζονται να αλλάξουν και τις επιχειρήσεις τους. Η πραγματική πρόκληση για την Ελλάδα τώρα είναι να μη χάσει την ευκαιρία. Την ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα