Άνοιγμα Αλαβάνου σε Κωνσταντοπούλου και εξωκοινοβουλευτική αριστερά

Άνοιγμα Αλαβάνου σε Κωνσταντοπούλου και εξωκοινοβουλευτική αριστερά
Συνάντηση του Προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Αλέκο Αλαβάνο, επικεφαλής του Σχεδίου Β, στη Βουλή, Κυριακή 23 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως "τιμά τη στάση" της πρώην προέδρου της Βουλής και σημείωσε πως μια σύμπραξη των δυνάμεων εξ αριστερών της κυβέρνησης είναι απαραίτητη (vid)

Άνοιγμα στο νεοσύστατο κόμμα Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος και εκτίμησε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις, παρά τις διαφορές, να συσπειρωθούν δυνάμεις στα αριστερά της κυβέρνησης που θα προτείνουν μια εναλλακτική πρόταση, εκτός ευρώ.

“Με τον κ. Λαφαζάνη ήδη έχουμε συνεργασία, στενή, δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει συνεργασία. Πιστεύω και με την κυρία Κωνσταντοπούλου” ανέφερε ο κ. Αλαβάνος για το ενδεχόμενο συνεργασιών εξ αριστερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. “Εγώ εκτιμώ τη στάση της κα. Κωνσταντοπούλου. Κράτησε μια ακέραια και αγέρωχη και περήφανη στάση, σε αυτά τα ζητήματα” σημείωσε για τις θέσεις της πρώην προέδρου της Βουλής και έκανε την εκτίμηση πως θα δημιουργηθεί μια συσπείρωση δυνάμεων πάνω σε μια εναλλακτική λύση.

“Υπάρχουν διαφορές που μπορεί να έχει ο καθένας μας” σημείωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, αλλά σημείωσε πως εκείνο που λείπει από τον κόσμο είναι η λύση και ποιο κόμμα μπορεί να την φέρει εις πέρας.

“Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που έχει και εναλλακτικό σχέδιο”, ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος και τόνισε πως πρέπει η Ελλάδα να σταματήσει να πληρώνει το χρέος. Ο κ. Αλαβάνος τάχτηκε ανοιχτά υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.  Η επιλογή αυτή, μπορεί από την πρώτη μέρα,  όπως υποστήριξε να δώσει ώθηση στην βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Έκανα λάθος με τον Τσίπρα

“Όταν θέλησα να φύγω από τη θέση του προέδρου, έκανα την πρόταση να μπει ο κ. Τσίπρας. Ήθελα να ανανεωθεί η αριστερά, ήθελα να φύγουν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν. Δεν θέλω να πω τα ονόματα τώρα, είναι υπουργοί Επικρατείας τώρα, αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, πρόεδροι της Βουλής κτλ” είπε στοχεύοντας ξεκάθαρα στο στενό κύκλο του πρωθυπουργού. “Δεν είμαι Θεός και ο Θεός κάνει λάθη. Ο ίδιος ο Χριστός έβαλε ανάμεσα στους 12 μαθητές του των Ιούδα” είπε χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αναφέρεται για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, για τον οποίο πάντως είπε πως διέψευσε τις προσδοκίες του και ανέφερε πως προσέβαλε και συκοφάντησε την αριστερά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα