Αντιδράσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ: Απύθμενη υποκρισία. Ποιος τους πιστεύει;

Αντιδράσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ: Απύθμενη υποκρισία. Ποιος τους πιστεύει;
Η επιγραφή της ΔΕΗ στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποια η αντίδραση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν είχε ανάμιξη και γνώση για τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Την έντονη αντίδραση τους για τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στη ΔΕΗ εξέφρασαν την Τρίτη (03/03), η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση της κυβέρνησης, καθώς η τελευταία διατείνεται ότι δεν έχει καμία ανάμιξη στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

“Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Ισχυρίζεται ότι, δήθεν, η συλλογική σύμβαση δεν υπογράφηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Οι αυξήσεις υπογράφηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 27/2/15,  με την απόλυτη γνώση και έγκριση του αρμόδιου υπουργού” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Και πρόσθεσε: “Αλλά μιλάμε και για απύθμενη υποκρισία. Γιατί ενώ χαρίζουν αυξήσεις  6 ευρώ την ημέρα στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, υπόσχονται ότι θα δώσουν μόλις  1,5 ευρώ την ημέρα, σε 300.000 ανθρώπους, για να αντιμετωπίσουν την «ανθρωπιστική κρίση».

Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει στο μισό τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, την ώρα που προαναγγέλλει έκτακτες εισφορές και αύξηση του ΦΠΑ, την ώρα που αυξάνει το χαράτσι για τη λειτουργία της ΕΡΤ,  μόνον και μόνο για να ικανοποιηθεί η  κομματική της πελατεία.

Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ  το συμφέρον του  κ. Φωτόπουλου μπαίνει πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει σήμερα  πίσω  την απαράδεκτη απόφασή της, που προκαλεί το κοινό αίσθημα!”.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Επιτέλους λίγη σοβαρότητα.

H κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Μπορούσαν επίσης να πουν στην ΔΕΗ Α.Ε. να μην υπογράψει με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Δεν λένε τίποτα επί της ουσίας. Είναι πρωτοφανής και υποκριτικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι δεν γνώριζε για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ.

Επιπλέον δεν δηλώνουν διαφωνία ούτε πρόθεση επανόρθωσης.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Λαφαζάνης και ήξερε και μπορούσε. Από την άλλη, ο επί της ουσίας συναρμόδιος Yπουργός Οικονομικών, δήλωσε άγνοια κινούμενος στο προσφιλές του δόγμα της δημιουργικής ασάφειας.

Ποιος τους πιστεύει;

Ας σταματήσουν να ψεύδονται ασυστόλως στη κυβέρνηση και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Και φυσικά να μην διανοηθούν να προχωρήσουν σε αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα