Αντιδράσεις προκαλεί τροπολογία για τη διαμονή συνοδών πρωθυπουργού, Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών

Αντιδράσεις προκαλεί τροπολογία για τη διαμονή συνοδών πρωθυπουργού, Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών
Discussion regarding the new electoral law, at the plenary hall of the Greek parliament in Athens, on July 21, 2016 / , , 21 , 2016 SOOC

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι αφορά το ταξίδι του Τσίπρα στην Πάρο και κυβερνητικές πηγές απαντούν ότι η επίσκεψη θα γίνει αυθημερόν

Αντιδράσεις προκάλεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, που καταργεί το όριο κρατικών δαπανών για τους συνοδούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών και Αμύνης.

Η επίμαχη τροπολογία προβλέπει ότι οι συνοδοί ασφαλείας καθώς και οι υπόλοιποι συνοδοί των παραπάνω αξιωματούχων θα διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο, ίδιας κατηγορίας με το πρόσωπο που συνοδεύουν.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η τροπολογία αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο, προκειμένου εκεί να τον συνοδεύσουν 54 άτομα.

Κυβερνητικές πηγές απαντούν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί για τα εγκαίνια του αεροδρομίου θα γίνει αυθημερόν.

Ανακοίνωση αναμένεται να εκδώσει και το υπουργείο Οικονομικών.

Το Ποτάμι από την πλευρά του υποστήριξε:

“Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν. Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν :“Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου”.

Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους.”

Αναλυτικά η τροπολογία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα