Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη
Σύνοδος του "Athens Democracy Forum", την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλούν οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού Οικονομικών, στο τελευταίο βιβλίο του "Adults in the Room"

Ισχυρές αντιδράσεις από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει οι διάλογοι που φέρεται να είχε ο Γιάννης Βαρουφάκης με τον Αλέξη Τσίπρα , όπως αυτοί αποτυπώνονται από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, στο τελευταίο βιβλίο του «Adults in the Room».

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Τσίπρας σκέφτηκε να πάρει 16 δισ. ευρώ της ΕΚΤ από το θησαυροφυλάκειο της ΤτΕ. «Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ σε μετρητά παραπεταμένα εδώ κι εκεί και εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε για να φορτώσουμε τα ΑΤΜ και να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;» φέρεται, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, να αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός, την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα, όταν στη χώρα είχαν επιβληθεί capital controls. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης επιμένει ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του ζήτησε να ετοιμάσει ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα μετά από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάψει να σιωπά

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή.

Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας.

Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».

Λαζαρίδης: Επιβεβλημένη η Εξεταστική Επιτροπή

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα έγιναν στις αρχές του 2015 ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης μετά τη δημοσιοποίηση των αποσπασμάτων.

«Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το α’ εξάμηνο του 2015 είναι πλέον επιβεβλημένη» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter ο κ. Λαζαρίδης.

ΚΚΕ: Οι κυρίαρχοι κύκλοι αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι κυρίαρχοι κύκλοι αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική» αναφέρει το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις Βαρουφάκη.

«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του με αφορμή «τις λεγόμενες αποκαλύψεις Βαρουφάκη», και τονίζει.

«Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

Απαντήσεις για τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη ζητά και το ΠΑΣΟΚ

«Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Βαρουφακης», υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει: 

«Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε και ο κ. Λαφαζανης, εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Τσίπρα για μια δεκαετία, στην χθεσινή του συνέντευξη. Δεν μένει αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης. Ενημερώνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως, ούτως η άλλως, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την Ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσιπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά

Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα «όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ. Βαρουφάκης», καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει». «Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά», αναφέρει σε δήλωσή ο κ. Τσιόδρας και καλεί τον «να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε)».

«Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει», προσθέτει ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαφημιστές του κ. Βαρουφάκη

“Είναι βέβαιο ότι ο κος Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ”, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως απάντηση στις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα