Αντώναρος: Ένας βαριά ηττημένος ηγέτης πρέπει να φύγει με αξιοπρέπεια

Αντώναρος: Ένας βαριά ηττημένος ηγέτης πρέπει να φύγει με αξιοπρέπεια
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Την έντιμη παραίτηση Σαμαρά ζητά ο Ευάγγελος Αντώναρος, αμφισβητώντας τις επιλογές της ηγετικής ομάδας και επικρίνοντας την ένοχη σιωπή της σχετικά με το ψήφισμα του ΕΛΚ για την Ελλάδα

Δεν είναι ότι αποτελεί έκπληξη, αφού ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή διατύπωνε ακόμη και προεκλογικά την αντίθεσή του στην πολιτική που είχε επιλεχθεί από την ηγεσία της νέας δημοκρατίας. Ο πρώην βουλευτής ζητά την παραίτηση Σαμαρά, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός και απέναντι στη στάση της ηγεσίας σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα.

Ο κ. Αντώναρος που πραγματοποιεί τις παρεμβάσεις του μέσα από το λογαριασμό του στο twitter, συνέστησε ανοικτά στον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί, διατηρώντας έτσι την αξιοπρέπειά του.

“Ένας βαριά ηττημένος ηγέτης πρέπει να έχει την ευχέρεια να φύγει με αξιοπρέπεια” έγραφε και συμπλήρωνε δηκτικά: “Εκτός αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει. Οπότε…” σημείωνε αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, στον απόηχο των κινήσεων στο εσωτερικό της ΝΔ και του περίφημου δείπνου Γιαννάκου.

Νωρίτερα είχε κατηγορήσει το ηγετικό team για “ένοχη σιωπή” σε σχέση με την ανακοίνωση του ΕΚΛ, χαρακτηρίζοντας την ηγετική ομάδα “κατά φαντασία κραταιά”. Κι όλα αυτά την ώρα που το επιτελείο του Σαμαρά επιδιώκει να αναδείξει την στροφή 180o της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη λεγόμενη κωλοτούμπα, προκειμένου να θεμελιώσει τη θέση της απέναντι στους δελφίνους του κόμματος.

Ο χορός της αμφισβήτησης

Στο μεταξύ η κοινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έδωσε αφορμή σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Ουσιαστικά μια σειρά από στελέχη της Συγγρού υπερθεματίζουν του δικαιώματος της χώρας στη διαπραγμάτευση για πιο φιλικούς όρους και ένα πρόγραμμα πουνα εξασφαλίζει την ανάπτυξη και όπως σημειώνουν το ψήφισμα του Λαϊκού κόμματος ουσιαστικά ακυρώνει κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης.

Πρώτος σήκωσε τους τόνους ο Γιάννης Μιχελάκης που χαρακτήρισε το ψήφισμα του ΕΛΚ απαράδεκτο και τόνισε πως τα όσα αναφέρει αφαιρούν το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης από την Ελλάδα. Το νήμα της αμφισβήτησης έπιασε στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη που με ανάρτηση που έκανε στο twitter μίλησε για ατυχή απόφαση του ΕΛΚ. “Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες” σημείωσε με νόημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού που συνυπέγραψε το ψήφισμα.

Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, Δημήτρης Σιούφας είχε αφήσει επίσης τις αιχμές του ενάντια στα συμπεράσματα των Ευρωπαίων όμορων κομμάτων του Λαϊκού κόμματος, αλλά και του προέδρου που συμμετείχε στις συνεδριάσεις. “Ατυχέστατη η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία” σημείωνε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα