Αντώναρος: Ο Καραμανλής έχει μια εύγλωττη σιωπή. Ας φανταστεί κανείς τι θα γινόταν αν άνοιγε το στόμα του

Αντώναρος: Ο Καραμανλής έχει μια εύγλωττη σιωπή. Ας φανταστεί κανείς τι θα γινόταν αν άνοιγε το στόμα του
Ο Ευάγγελος Αντώναρος Eurokinissi

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ευάγγελος Αντώναρος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου, αναφερόμενος στη σιωπή που έχει επιλέξει να διατηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι "η κυβέρνηση Καραμανλή εργαζόταν 24 ώρες το 24ωρο ως όφειλε"

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν το βράδυ της Δευτέρας σε δηλώσεις του στην εκπομπή “Στιγμιότυπα” με τον Βασίλη Κουφόπουλο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Ευάγγελος Αντώναρος, όταν τοποθετήθηκε για τις επιλογές της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή καθώς και της μετέπειτα συνεργασίας της ΝΔ με εκπροσώπους των “άκρων”.

«Είχατε πει και ένα πάρα πολύ ωραίο ότι η κυβέρνηση Καραμανλή εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο» είπε ο Βασίλης Κουφόπουλος.

«Πάντα μια κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εργάζεται. (..) Καμία κυβέρνηση δεν είναι τέλεια, ούτε η δική μας κυβέρνηση ήταν» απάντησε ο κ. Αντώναρος και συνέχισε: «Νομίζω όμως ότι παραλαβάμε μια κατάσταση -που έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές- με τεράστιες υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου που έπρεπε να αποπληρωθούν εκείνο το διάστημα, για αυτό και είχαμε αυτό που λέμε ένα “φούσκωμα” των ελλειμμάτων. Πηγαίνανε πάρα πολλά χρόνια πίσω, όταν συνάπτεις ένα 20ετές δάνειο ως χώρα έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να το αποπληρώσεις και αυτό φαίνεται τη στιγμή που το αποπληρώνεις. Αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να κοιτάμε μπροστά αυτήν τη στιγμή και να δούμε πώς θα βγούμε από αυτό το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μετά από 8 χρόνια συνεχούς κρίσης και απηχεί κυρίως αυτό πάνω στον μέσο άνθρωπο, ο οποίος άνθρωπος είναι αυτός που καλείται να πληρώσει το μάρμαρο».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στην 74η ΔΕΘ το 2009 όταν είχε ερωτηθεί αν μπορεί να συνεργαστεί με το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, και είχε δηλώσει ότι “Δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα”, ο κ. Αντώναρος είπε: «Είμαι απόλυτα εξοικιωμένος και με την πολιτική τοποθέτηση και με την ακριβή φράση. Τότε, το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη πίεζε με δημοσιεύματα για να συνεργαστεί μαζί μας λόγω της πολύ μικρής πλειοψηφίας που διαθέταμε στη Βουλή, δύο και κατόπιν μίας έδρας. Αυτό λοιπόν ήταν απαραίτητο να ξεκαθαριστεί διότι και μέσα στις δικές μας τάξεις υπήρχαν μερικοί βουλευτές, λίγοι στον αριθμό, οι οποίοι θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια συνεργασία. Δεν ετέθη ποτέ όμως τέτοιο θέμα. Για αυτό και η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή ήταν πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Γιατί μέσα στους κόλπους αυτού του κόμματος, το οποίο είχε ιδρυθεί περιστασιακά, υπήρχαν άτομα, των οποίων η πολιτική διαδρομή, τα όσα έλεγαν δημόσια, η εκφορά του λόγου τους ήταν αναντίστοιχα με τη διαδρομή της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης που ήταν τότε η Νέα Δημοκρατία.»

Αναφέρεστε στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στον Μάκη Βορίδη;

«Και άλλους πολλούς.»

Μετά το 2012 όμως η ΝΔ έχει κάνει ένα σοβατό άνοιγμα στα άκρα και ο λόγος της σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζεται από τα άκρα

«Συμφωνώ μαζί σας. Εγώ πιστεύω ότι κορυφαίοι παράγοντες εκείνου του κόμματος ήταν τότε στη Νέα Δημοκρατία με πρωτοβουλία του τότε προέδρου Αντώνη Σαμαρά για λόγους, τους οποίους δε μου είναι εύκολο να ανιχνεύσω. (..) Και στην ουσία (οι παράγοντες αυτοί) με την πολιτική τους σκέψη, την πολιτική τους συμπεριφορά και με τον τρόπο που μιλάνε, δεν αντιστοιχούν στη μεγάλη ιστορία της ΝΔ που ξεκινά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.»

Ερωτηθείς για την κρίση και τις συντάξεις ο κ. Αντώναρος είπε: «Μη βγαίνουν αυτοί, οι οποίοι περιέκοψαν τις συντάξεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κυρίως και αργότερα η κυβέρνηση της ΝΔ να μας λένε ότι τις συντάξεις περιέκοψε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να λέμε τι ακριβώς συμβαίνει. Οι συντάξεις βέβαια δεν μπορούν να αναπληρωθούν από σήμερα ως αύριο. Αλλά δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες της κοινωνίας, όπως είναι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, για τους οποίους δεν γίνεται καμία κουβέντα τα τελευταία χρόνια.»

Ο κ. Καραμανλής σιωπά. Η τελευταία του τοποθέτηση ήταν την εποχή του δημοψηφίσματος το 2015.

«Ο Κώστας Καραμανλής, όπως τον ξέρω, έχει μία εύγλωττη σιωπή. Να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αν ο Κώστας Καραμανλής άνοιγε το στόμα του και μιλούσε. Δε λέω τίποτε άλλο.

Τι εννοείτε; Δηλαδή θέλει να μιλήσει και δεν τα λέει;

«Λέω ότι η σιωπή του έχει πολιτική βαρύτητα και επειδή είναι υπεύθυνος άνθρωπος ξέρει και τηρεί αυτήν την εύγλωττη σιωπή.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα