Αντώνης Συκάρης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον κορυφαίο Έλληνα ορειβάτη

Αντώνης Συκάρης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον κορυφαίο Έλληνα ορειβάτη
Κυριάκος Μητσοτάκης

Μέσα από ένα μήνυμα στο Facebook, το οποίο συνοδεύεται με ένα απόσπασμα από τον Δωδεκάλογο του Γύφτου του Κωστή Παλαμά, αποχαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη.

Με στίχους του Κωστή Παλαμά αποχαιρετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον σπουδαίο Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Ιμαλάια, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Όσα βουνά κι αν ανεβείτε, απ’ τις κορφές τους θα αγναντεύσετε άλλες κορφές ψηλότερες, μιαν άλλη πλάση ξελογιάστρα, Και στην κορφή να φτάσετε την κατάψηλη, πάλι θα καταλάβετε πως βρίσκεστε σαν πρώτα κάτω απ’ όλα τα’ άστρα».

Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτηση του, «θρηνούμε σήμερα την απώλεια του πιο σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη, του Αντώνη Συκάρη. Ο Αντώνης Συκάρης είχε βάλει ως στόχο ζωής να κατακτήσει και τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων και να υψώσει σε όλες την ελληνική σημαία.

Σήμερα το πρωί και αφού είχε πατήσει την κορυφή του Dhaulagiri δεν τα κατάφερε να γυρίσει. Γνώριζα τον Αντώνη προσωπικά. Είχαμε συζητήσει τι είναι η ακαταμάχητη έλξη που ωθεί τον άνθρωπο να ξεπερνά τις δυνατότητες του για να βρεθεί σε υψόμετρα στα οποία το σώμα φτάνει στα όρια του. Ίσως την καλύτερη απάντηση την δίνει ο Κωστής Παλαμάς με τους στίχους του οποίου τον αποχαιρετώ με συγκίνηση».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για τον Αντώνη Συκάρη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα