Απαντήσεις κυβερνητικών για το επίδομα ενοικίου

Απαντήσεις κυβερνητικών για το επίδομα ενοικίου
Το Μέγαρο Μαξίμου eurokinissi

Δεν δίνει συνέχεια η κυβέρνηση στη συζήτηση για άλλους πρώην υπουργούς που, όντας εξωκοινοβουλευτικοί, εμφανίστηκαν σε ρεπορτάζ να έχουν λάβει επίδομα ενοικίου

Σε διάψευση ότι έλαβε επίδομα ενοικίου προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ενώ ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης επισήμανε ότι στην πράξη εισέπραξε μόλις 350 ευρώ. Παράλληλα, την πρόθεσή του να επιστρέψει όσα χρήματα έλαβε ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός εξέφρασε ο Δημήτρης Μάρδας.

Αναλυτικά, ο Κώστας Φωτάκης υπογράμμισε πως είχε μεν κάνει αίτηση για κάλυψη των δαπανών διαμονής-ενοικίου, ωστόσο δεν χρησιμοποίησε ποτέ το σχετικό προνόμιο. “Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός. “Ουδέποτε έχω λάβει από το Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό για το ενοίκιο ή τη διαμονή μου στην Αθήνα. Ως μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, στις αρχές του 2016 είχα κάνει αίτηση για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα ύψους έως 5000€ ετησίως. Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία”, τόνισε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας “τακτική σπίλωσης από συγκεκριμένους και γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει τη διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν δημοσιευθεί”.

Σε ό,τι αφορά τον Παναγιώτη Σγουρίδη, ο ίδιος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είχαν πράγματι δεσμευθεί για την ανάγκη στέγασής του 7.000 ευρώ, αλλά στην πράξη εισέπραξε μόλις 350 ευρώ, προσκομίζοντας μηνιαία απόδειξη 50 ευρώ για τους 7 μήνες που διέμεινε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Η δήλωση του Δημήτρη Μάρδα

Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Μάρδα, που υπήρξε αναπληρωτής υπουργός και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στο Εξωτερικών, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι “ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από τον νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω”.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μάρδας επισήμανε πως θα έπρεπε να ίσχυαν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και πρόσθεσε ότι “όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα