Ούτε λέξη για τους τραμπουκισμούς

Ούτε λέξη για τους τραμπουκισμούς
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Phasma

Την οργισμένη αντίδραση Πάγκαλου, προκάλεσε η επιστολή Τσίπρα στον πρωθυπουργό. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υπόθαλψη φαινομένων βίας. Ερώτηση στον πρόεδρό του σχετικά με σύνθημα που ακούστηκε στα Καλύβια (Vds)

Αποφασισμένος να συνεχίσει την κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος απάντησε στην επιστολή Τσίπρα σημείο προς σημείο.

“Ο κύριος Τσίπρας ο οποίος μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς εναντίον εκπροσώπων του λαού που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, επιμένει να προσπαθεί να υποδείξει στο ΠΑΣΟΚ την κατά τη γνώμη του σωστή συμπεριφορά”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του, είχε κατηγορήσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο για συκοφαντίες και είχε αναφέρει ότι διαψεύστηκε για όλες τις κατηγορίες που απηύθυνε κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με διάφορα περιστατικά που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρεται σε ένα προς ένα τα περιστατικά:

 *Ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος (πρόεδρος της ΓΣΕΕ) είχε πει ότι αυτοί που του επιτέθηκαν, βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι εν πάση περιπτώσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαινόταν και στο σχετικό βίντεο, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τους επιτιθέμενους.

*Για την δολοφονική πυρπόληση της Marfin, γράφτηκε σε όλο τον τύπο ότι οι εμπρηστές που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και λογοδοτήσει, βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επευφημούσε την πυρπόληση του κτιρίου και παρεμπόδισε την έλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

*Λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλη, μέλη έχουν οι συνιστώσες τους των οποίων ο αριθμός είναι δύσκολο να εξακριβωθεί. Την ηγεσία της επιχείρησης στο Παρίσι διεκδίκησαν μετά από λίγες μέρες με άρθρα τους σε blogs και εφημερίδες αλλά και με δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης, συγκεκριμένοι φοιτητές εκ των οποίων κάποιοι ανήκουν σε φοιτητικές οργανώσεις του Συνασπισμού και κάποιοι άλλοι -πλην δύο που ανήκουν στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ- σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικός κατάλογος ονομάτων είναι στη διάθεση του κ.Τσίπρα όποτε το ζητήσει.

*Όσο δε για τα Καλύβια όλος ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι οι οργανωτές, ποιοι είναι οι δράστες και ποιοι καμαρώνουν για την δημιουργία “απελευθερωμένης πόλης” στην Κερατέα ανάλογης με τα “απελευθερωμένα Πανεπιστήμια στα οποία βασιλεύει η βία και ο τρόμος των εξεγερμένων τραμπούκων”.

Στην επιστολή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκφράζει τον προβληματισμό του για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που ανέχεται τέτοια φαινόμενα και καταλήγει με ένα ερώτημα για τον πρόεδρό του.

“Συμφωνεί άραγε ο κύριος Τσίπρας με το σύνθημα που, τη βραδιά των Καλυβίων, κυριαρχούσε εναντίον των 11 βουλευτών που ήταν παρόντες, «να καεί, να καεί, το μ………. η Βουλή»;” αναφέρει ο κ. Πάγκαλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα