Εντείνεται ο ψυχρός πόλεμος

Εντείνεται ο ψυχρός πόλεμος
ΒΟΥΛΗ- Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens// Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Για ένα λάθος δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης ως απάντηση στην κριτική που δέχτηκε τη Μ. Πέμπτη από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη. Μιλά την καλή οικονομική κατάσταση της χώρας την περίοδο 2004 - 2007. Προεκλογική δέσμευση η απογραφή. Πυρά εξεπέλυσε στο συνεργάτη του και ο Γ. Γιακουμάτος

Eυθέως απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, με δήλωσή του στην εφημερίδα “Ελεύθερος”, στην επικριτική αναφορά του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη την Μεγάλη Πέμπτη στο ζήτημα της απογραφής της δημοσιονομικής κατάστασης το 2004, από τη νεοεκλεγείσα  τότε κυβέρνηση.

“Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της αυτοκριτικής  όμως με τον τρόπο που γίνεται η Νέα Δημοκρατία αδικεί την ιστορία της. Έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της και το να απαρνιέται  την πραγματικότητα, τα πεπραγμένα και το παρελθόν της είναι ένας λάθος δρόμος” αναφέρει  μεταξύ άλλων ο κ. Αλογοσκούφης,  στην δήλωσή του στον “Ελεύθερο”.

Ο  πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υπενθυμίζει ότι από το 2002 ήδη η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση Σημίτη για κρυφά χρέη και ελλείμματα και ότι  είχε δεσμευτεί προεκλογικά ως αξιωματική αντιπολίτευση  για την απογραφή,  την οποία χαρακτηρίζει “πράξη εθνικής ευθύνης”.

Δεν διστάζει  επίσης να προειδοποιήσει την ηγεσία του κόμματος:  “Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας  που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δυστυχώς διευκολύνει να αμαυρωθεί μια ακόμη περίοδος διακυβέρνησής της. Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον”.

Ο κ. Αλογοσκούφης υποστηρίζει  ακόμη ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση το διάστημα 2004-2007 και συνδέει την εγχώρια δημοσιονομική κρίση με την παγκόσμια, η οποία “έπληξε σαν τσουνάμι σχεδόν όλες τις οικονομίες παγκοσμίως”,  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο  πρώην υπουργός διατυπώνει επίσης αιχμές για τη γενικότερη τακτική του κόμματος στον οικονομικό τομέα.  “Η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει ιστορικά πολλά στη χώρα και ο τόπος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή  έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία”, τονίζει.   

Πυρά και από τον Γ. Γιακουμάτο

Πυρά κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος για την περιοβόητη απογραφή την οποία χαρακτήρισε εγκληματική ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

“Καθώς ήμουν τότε υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ, δεν είναι δυνατόν να μην ξέρω πόσο είναι το έλλειμμα –άλλα να μου λέει και άλλα να απογράφει” δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Γ.Γιακουμάτος.

“Αυτό για μένα ήταν λάθος πολύ μεγάλο, εγκληματικό λάθος”, τόνισε. Πρόσθεσε όμως ότι δεν εξυπηρέτησε τον σκοπό. Όταν έγινε η απογραφή… τι βγάλαμε;. Βγάλαμε τα μάτια μας πρώτον. Δεύτερον ήταν λάθος για μένα η πολιτική. Κανείς δεν ήξερε για το 14%, όλοι ήξεραν ότι ήταν 5-6%. Αυτό μας διαβεβαίωνε και αυτό ήταν λάθος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα