Απειλές και από τη Λαγκάρντ: Εκταμίευση δόσης μόνο μετά από επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος

Απειλές και από τη Λαγκάρντ: Εκταμίευση δόσης μόνο μετά από επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος

Τελεσίγραφο και από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Επιμένει στο παρόν πρόγραμμα

Τελεσίγραφο στην Αθήνα και από την Κριστίν Λαγκάρντ, για λογαριασμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Κριστίν Λαγκάρντ συμμετείχε στην Συνέντευξη Τύπου μετά τη διακοπή του σημερινού Eurogroup και δήλωσε ότι εφόσον δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα χρήματα που του αναλογούν.

“Η εκταμίευση της δόσης προκύπτει μόνο μετά από επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος”, είπε για την ακρίβεια.

“Θα δώσουμε χρήματα μόνο αν έχει γίνει πρώτα αξιολόγηση από τους τρεις εμπλεκόμενους φορείς”, συμπλήρωσε.

“Η γεφύρωση έχει να κάνει με το τι θα συμβεί μετά. Προέχει η συμφωνία για το παρόν πρόγραμμα για να μπορέσει το ΔΝΤ να χρηματοδοτεί”, κατέληξε μιλώντας μετά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

“Η δική μου η προτίμηση είναι να γίνει επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος. Αυτό είναι δυνατό και εφικτό. Ένα νέο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι στη βάση του υφιστάμενου”, είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ από τη δική του μεριά.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας δήλωσε σήμερα ότι επαφίεται στην Ελλάδα να αποφασίσει αν θα ζητήσει παράταση του προγράμματός της, κάτι το οποίο η Αθήνα αρνείται.

Είναι “πολύ σαφές ότι το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει από τις ελληνικές αρχές από πλευράς χρονοδιαγράμματος, μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η εβδομάδα, αλλά αυτό είναι σχεδόν όλο”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

“Έχουμε κάνει πρόοδο τόσα χρόνια και είναι κρίμα να πάει χαμένη αυτή η πρόοδος. Να ζητήσει επιμήκυνση τώρα η Ελλάδα για να μιλήσουμε για τα τεχνικά ζητήματα όπως το φορολογικό”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα