Απέρριψε η Ολομέλεια τα αιτήματα άρσης ασυλίας για Σταθάκη και Πολάκη

Εισάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών με τα 13 προαπαιτούμενα.
Εισάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών με τα 13 προαπαιτούμενα. EUROKINISSI

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια οι αιτήσεις για την άρση ασυλίας του υπουργού Οικονομίας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις για άρση ασυλίας του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Σταθάκη τάχθηκαν 151 βουλευτές, ενώ 28 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και οκτώ δήλωσαν «παρών».

Ο κ. Σταθάκης, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ελεγχόταν για μη ορθή διαχείριση ενός ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κρήτης, την περίοδο που ήταν καθηγητής.

Για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη καταψήφισαν 148 βουλευτές, ενώ 31 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και οκτώ δήλωσαν «παρών».

Η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορούσε την περίοδο που ήταν δήμαρχος Σφακίων και ελεγχόταν γιατί έδωσε άδεια σε τουριστικό πλοιάριο, το οποίο δεν ήταν εγκεκριμένο από το νηολόγιο για να παραλάβει τουρίστες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE: