Απίστευτο και όμως ελληνικό: Παραμένει δήμαρχος Βόλου ο Μπέος

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ //  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ // ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. MOTIONTEAM

Πώς παραμένει ακόμη και σήμερα δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος. Μήνυση εναντίον του για αντιποίηση Αρχής. Πώς απαντά ο ίδιος

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου για τα όσα… απίστευτα συμβαίνουν με τη δημοτική αρχή Μπέου, κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης. Συγκεκριμένα ο αντιπολιτευόμενος σύμβουλος μηνύει τους Αχιλλέα Μπέο, Θανάση Θεοδώρου αντιδήμαρχο Τουρισμού που αντικατέστησε τον πρώην δήμαρχο στο θώκο και Γιώργο Μουλά, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, «καθώς και κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο» και ζητά την ποινική τους τιμωρία. Μάλιστα η μηνυτήρια αναφορά έρχεται μετά την καταγγελία κατά Μπέου για αντιποίηση της αρχής, από πολίτη στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο δήμαρχος Μπέου φαίνεται, με βάση τα καταγγελόμενα, ότι συνεχίζει και ασκεί εξουσία δημάρχου παρότι είναι σε αργία. Απλά δεν υπογράφει τις επίσημες αποφάσεις! Η διαπιστωτική πράξη, με την οποία τέθηκε σε αργία, αφού παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011, είχε υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα στις 2 Δεκεμβρίου 2015.

Στη μήνυση κατά των τριών για αντιποίηση αρχής, παράβαση καθήκοντος, προσβολή της πολιτείας, κατάλυση της νομιμότητας, και μία σειρά άλλων  λόγων, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Την μήνυση «συνυπογράφουν» ως μάρτυρες οι  ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κων/νος Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Ελένη Ανδρέου, Ιωάννης Μολοχίδης, Φωτεινή Κοκκινάκη, Νικόλαος Κανελλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Αναστασία Οικονόμου, Φώτης Λαμπρινίδης, Νικόλαος Στόϊκος και Απόστολος Παπατόλιας.

Στη μήνυση που για νομικούς λόγους υπέβαλλε μόνο ο κ.  Αποστολάκης , γίνεται επίκληση στα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώσεις των κ.κ. Μπέου, Θεοδώρου, Μουλά,  αλλά και δημοτικών συμβούλων, τόσο στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υποστηρίζεται  ότι «μέχρι σήμερα, παρά την πράξη αργίας, ο κ. Μπέος βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του Δημάρχου, οδηγεί το δημαρχιακό αυτοκίνητο, παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις που καλείται ο Δήμαρχος Βόλου, αποστέλλει ο ίδιος προσκλήσεις και υπογραφεί ως Δήμαρχος Βόλου, κάνει συναντήσεις στο δημαρχιακό κατάστημα, καλεί υπαλλήλους του Δήμου και τους δίνει εντολές, ζητεί και λαμβάνει εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών, παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια και λαμβάνει το λόγο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε όλες τις συνεντεύξεις του παρουσιάζεται ως ο ασκών τα πραγματικά καθήκοντα του Δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν εντολές και δίνουν αναφορές στον ίδιο και γενικά ασκεί όλες εκείνες τις πράξεις που ανάγονται στην άσκηση καθηκόντων ενός δημάρχου. Η τακτική δε αυτή είναι πασιφανής, δηλωμένη από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία σε κάθε δημόσια δήλωση τους. Παράλληλα αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλους τους πολίτες ότι ο κ. Μπέος εξακολουθεί και ασκεί τα καθήκοντα του ως Δήμαρχος Βόλου».

«Ο κ. Μπέος δεν θα μπορούσε να προβεί στις ανωτέρω πράξεις, χωρίς την άμεση και σπουδαία συνδρομή  του κ. Θεοδώρου, ο οποίος αντί να ασκεί πραγματικά τα καθήκοντα που του υπαγορεύει ο νόμος, έχει δεχτεί να είναι φαινομενικά και μόνο δήμαρχος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Μπέο, λειτουργώντας ο ίδιος ως αχυράνθρωπος, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και κυρίως γελοιοποιώντας και ξεφτιλίζοντας το θεσμό του Δημάρχου», αναφέρουν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Ο κ. Θεοδώρου με πρόθεση παραβαίνει καθημερινά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από τον ν. 3852/2010 (αρ.58) και το ν. 3463/2006 (αρ. 86), ενώ προφανής ηθικός αυτουργός είναι ο κ. Μπέος.

»Ο κ. Μουλάς με πρόθεση παραβαίνει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από το ν. 3852/2010 και το ν. 3463/2006, εξυπηρετώντας άμεσα τον κ. Μπέο να ασκεί παράνομα τα καθήκοντα του Δημάρχου. Του δίνει το λόγο στα δημοτικά συμβούλια, του επιτρέπει παρεμβάσεις κατά παράβαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου, την ίδια μάλιστα στιγμή που αρνείται να δώσει το λόγο σε οποιοδήποτε πολίτη. καταρτίζει μαζί του τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει δημοσίως ότι ο κ. Μπέος ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου.

»Ο κ. Μπέος με την άμεση και σπουδαία συνδρομή κυρίως του κ. Θεοδώρου, αλλά και του κ. Μουλά,  αντιποιείται την άσκηση δημοτικής υπηρεσίας», συμπληρώνουν.

Το ερώτημα

Βέβαια, αυτό που μένει αναπάντητο είναι ποια είναι η θέση, αλλά και οι ενέργειες των κρατικών μηχανισμών σε αυτήν την υπόθεση. Προ ημερών, ένας πολίτης, ο Αργύρης Αντάμης, ζήτησε, μέσω καταγγελίας, από τον υπουργό Εσωτερικών να εφαρμόσει το Νόμο και να απαγορέψει την είσοδο στο δημαρχείο τού υπό αργία Μπέου, «ο οποίος δηλώνει καθημερινά ότι αυτός εξουσιάζει τον δήμο». Τον καταγγέλλει για αντιποίηση Αρχής και καλεί τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ η αναφορά του περιλαμβάνει και τη διοίκηση της Αστυνομίας, την οποία ανοιχτά καταγγέλλει για συνεργασία με τον Μπέο. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 11/01/2016 στην «Θεσσαλία» του Βόλου και απηχούσε τις απόψεις του γενικού γραμματέα του κ. Πουλάκη και κατά συνέπεια του Υπουργείου σας, γίνεται σαφής αναφορά – στα όσα διαδραματίζονται στον κορυφαίο θεσμό της πόλης – τον Δήμο Βόλου – ιδιαίτερα μετά την κοινοποίηση του διατακτικού βουλεύματος και την απομάκρυνση του κ. Μπέου από τη θέση του δημάρχου, προκειμένου να δικαστεί για κακουργηματικές πράξεις – αναφορά που χαρακτηρίζει αντιποίηση αρχής, τα όσα σε καθημερινή βάση συντελούνται μέσα και έξω από τους χώρους του Δημαρχείου και στη πόλη γενικότερα από τον απομακρυθέντα δήμαρχο κ. Μπέο.

Αν και το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του στις 18/12/2015 εξέλεξε νέο δήμαρχο τον κ. Θεοδώρου – ούτε η παύση και η  απομάκρυνση από τη θέση του δημάρχου , ούτε το γεγονός της παραπομπής σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις, ούτε η δημοσιοποίηση της θέσης του υπουργείου ότι η όλη δράση του πρώην δημάρχου αποτελεί αντιποίηση Αρχής και του νυν παράβαση καθήκοντος, στάθηκαν ικανά να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και της πόλης. Αντίθετα, τις παραπάνω πράξεις ήρθαν να επικροτήσουν διά της παρουσίας τους σε κοπή πίτας της παράταξης του κ. Μπέου, θεσμοί της Πολιτείας, που το Υπουργείο σας προΐσταται και επιβλέπει, όπως η Αστυνομική Διοίκηση Μαγνησίας κ.ά.

Επειδή οι καταστάσεις που δημιουργούνται σε μια πόλη που αναζητεί εκτός από τη δημοκρατική πολιτική λειτουργία και τον δρόμο της ανάπτυξης, επειδή προκαλείται βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ποδοπατούνται στοιχειώδεις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ,επειδή η συμπεριφορά του πρώην δημάρχου εξακολουθεί να παρακωλύει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου , επειδή καθημερινά είναι τα επεισόδια που προκαλεί στη πόλη, «φαινόμενα» που τείνουν να παγιωθούν, επειδή η θέληση της πλειονότητας του βολιώτικου λαού είναι να τελειώνει όλη αυτή η «φαρσοκωμωδία» πριν προσλάβει άλλες διαστάσεις και αποτελέσει την χειρότερη τραγωδία μιας πόλης σε περίοδο ειρήνης και δημοκρατίας, καλείστε κ. υπουργέ να ενεργήσετε με όσα μέσα θεσμικά και πολιτικά διαθέτετε».

Απάντηση με… υπογραφή Μπέου!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπό αργία δήμαρχος είναι… αποκαλυπτική και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού. Έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της φαιδρής «μηνυτήριας αναφοράς» του μικρού Ιάσονα και των μαρτύρων του, περιορίζομαι, προς το παρόν να δηλώσω ότι δεν παριστάνω, αλλά ήμουν, είμαι και θα παραμείνω Δήμαρχος Βόλου.

Κι αυτό γιατί, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είμαι ο Δήμαρχος στη συνείδηση των πολιτών του Βόλου που με εξέλεξαν με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό, δείχνοντάς μου την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, κάτι που καθημερινά εμπράκτως τους ανταποδίδω.

Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζουν ότι με τέτοιες φασίζουσες, άθλιες και απαράδεκτες, νοοτροπίες και πρακτικές δεν μπορούν να επηρεάσουν Δικαστικές και Εισαγγελικές συνειδήσεις. Και ο νοών νοείτω.

Για όσους ενδεχομένως δεν γνωρίζουν, σε μια Δημοκρατική χώρα πάνω απ όλα είναι το Σύνταγμα και οι Νόμοι και δεν αρκεί η επιθυμία του Πουλάκη ή του κάθε Λάκη, όποια εξουσία κι αν έχει αυτός, για να εκπέσει ένας αιρετός από το αξίωμά του.

Η προσωρινή αργία, είναι μια απλή διοικητική πράξη (την οποία φυσικά σέβομαι και τηρώ), αλλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ονειρώξεις τους, να με δουν εκτός Δήμου.

Ελπίζω τουλάχιστον ο δικηγόρος που συνέταξε την αναφορά, να μην τους πήρε χρήματα, γιατί τότε θα πρέπει να προσφύγουν εναντίον του για αντιποίηση ιδιότητας.

Καλές απόκριες τους εύχομαι και μιας και μαζεύονται όλοι μαζί, παρεούλα, ας περάσουν από το Δημαρχείο να τους δώσουν και μερικές στολές να πάρουν μέρος στο Καρναβάλι. Θα διαπρέψουν…»

Ανακοίνωση, στο ίδιο… ύφος βέβαια, εξέδωσε και ο σημερινός δήμαρχος, Θ. Θεοδώρου:

Απάντηση στους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, από το εκτελούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, κ. Θάνο Θεοδώρου

«Με δυσάρεστη έκπληξη, αλλά και οργή, επιστρέφοντας από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μετείχα σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό και δημάρχους πολλών θεσσαλικών πόλεων, για το μείζον θέμα επιλογής χώρου για τη δημιουργία hot spot και ό,τι αυτό θα επιφέρει, ενημερώθηκα για την αήθη και εμετική επίθεση εναντίον μου από τα νέα συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στο Δήμο Βόλου.

Δηλαδή, την ίδια ώρα ακριβώς που εγώ, όπως είμαι άλλωστε υποχρεωμένος από το καθήκον και τη συνείδησή μου, κατέβαλα την προσπάθεια να προασπίσω τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, οι πολιτικά ανεκδιήγητοι αυτοί τύποι κινούμενοι από τις γνωστές μικρόψυχες και στενόμυαλες κομματικές σκοπιμότητες, αλλά και την γνωστή απωθητική τους ιδιοτέλεια και εμπάθεια, έδιναν μέχρι και συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουν ότι παλεύουν για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πόλη».

Και πως θα το πετύχουν αυτό; Με το να μηνύσουν εμένα και τον πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου γιατί δήθεν διευκολύνουμε τον Αχιλλέα Μπέο να «παριστάνει το Δήμαρχο», την στιγμή που είναι ο νόμιμα εκλεγμένος και καταξιωμένος στη συνείδηση του κόσμου Δήμαρχος Βόλου!

Είναι προφανές πια ότι κάθε σοβαρή πολιτική συζήτηση μαζί τους είναι αδύνατη, αφού δεν είναι σε θέση ακόμη και σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και ως χώρα και ως πόλη.

Για να τους διευκολύνουμε, πάντως, θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο κάθε χρόνο, την Αποκριά, να καθιερώσουμε την επέτειο της «Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Βόλο»! Επί ημερών Αποστολάκη και λοιπών καρναβαλιστών…»

Τι ανταπαντά η Επιλογή Ευθύνης: «Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις  να του μοιάζεις»

Στους κυρίους Μπέο και Θεοδώρου απάντησε η παράταξη “Επιλογή Ευθύνης” τονιζοντας ότι με “οι σημερινές δηλώσεις Μπέου-Θεοδώρου είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο πνεύμα που διακηρύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ότι όλος ο Δήμος δουλεύει για το Καρναβάλι …”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

“Είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Και το έχουμε αποδείξει, δύο χρόνια τώρα, παρότι η Δημοτική Αρχή φροντίζει να δίνει καθημερινά αφορμές και παρά τις ύβρεις και συκοφαντίες που συνεχώς υφιστάμεθα. Αυτό που συμβαίνει, όμως, τελευταία στο Δήμο Βόλου είναι πρωτοφανές. Ζούμε την απόλυτη άρνηση ορίων, κανόνων και φραγμών. Τη συστηματική προσπάθεια μετατροπής της σκοπιμότητας και των προσωπικών επιδιώξεων, σε νομιμότητα. Η δημοκρατία, που ως τώρα ήταν δεδομένο, τώρα γίνεται στην πόλη μας ζητούμενο. Γι’ αυτό και είχαμε υποχρέωση να αντιδράσουμε. Διότι, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζηδάκης, «όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις».

Σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας, δεν ασχολούμαστε με τις δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Μπέου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου. Να επιστρέψει στην πόλη η μετριοπάθεια, ο αλληλοσεβασμός,  ο δημόσιος λόγος, η δυνατότητα να αντιπαραθέτουμε προγράμματα και ιδέες για την κοινωνία και την πόλη, αλλά και να επιτυγχάνουμε συνθέσεις όπου αυτό είναι δυνατό. Αλλιώς, θα βρεθούμε όλοι μαζί να σέρνουμε “το χορό του Ζαλόγγου”. Η πόλη θα χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη, τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Όσο για τις σημερινές δηλώσεις Μπέου-Θεοδώρου, πέρα από την πανηγυρική συνομολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς, είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο πνεύμα που διακηρύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ότι όλος ο Δήμος δουλεύει για το Καρναβάλι …

Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά του Ιάσονα Αποστολάκη που υπογράφεται από δημοτικούς συμβούλους:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΒΟΛΟΥ

Κοινοποίηση:

Εισαγγελία Αρείου Πάγου

Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Β. Ελλάδος

Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών

Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ Στ. Ελλάδος

Ειδικό Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ιάσονα Αποστολάκη του Αποστόλου, κατοίκου Βόλου, οδός Βρυζάκη αρ. 4

ΚΑΤΑ

Μπέου Αχιλλέα του Νικολάου, κατοίκου Βόλου, οδός Καποδιστρίου 2, Βόλος

2. Θεοδώρου Αθανασίου του Κων/νου, κατοίκου Βόλου, οδός Κασσαβέτη αρ. 17

Μουλά Γεωργίου του Αντωνίου, κατοίκου Βόλου, οδός Αμφανών αρ. 28, Αγ. Στέφανος και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Βόλος 4 Μαρτίου 2016

1.   Ο κ. Μπέος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, εκλέχθηκε δήμαρχος Βόλου, ενώ ο κ. Θεοδώρου δημοτικός σύμβουλος, με την δημοτική παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώτος. Παράλληλα ο κ. Μπέος όρισε τον κ. Θεοδώρου Αντιδήμαρχο Τουρισμού. Παράλληλα ο κ. Μουλάς ορίστηκε ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

2. Ο κ. Μπέος με το με το με αρ. 1234/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκε σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Απρίλιο του 2016, ενώ του έχουν τεθεί και περιοριστικοί όροι.

Σύμφωνα με το αρ. 236 παρ. 2 του ν. 3852/2010 ο Ελεγκτής Νομιμότητας (εν προκειμένω ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ Στ. Ελλάδας) οφείλει αυτοδίκαια να θέσει αυτόν που παραπέμπεται για κακούργημα, σε κατάσταση αργίας, εφόσον του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση.

Παρά την έκδοση του ως άνω βουλεύματος και την ευρεία δημοσιοποίηση και γνωστοποίηση αυτού, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης με διάφορες γραφειοκρατικές προφάσεις και δικαιολογίες, προκαλώντας το περί κοινού δικαίου αίσθημα, καθυστέρησε να εκδώσει την διαπιστωτική απόφαση της αργίας του πρώτου των μηνυομένων. Μάλιστα ο Γ.Γ. Εσωτερικών αναγκάστηκε να αποστείλει το με αρ. 45/23.11.2015 έγγραφο του, με το οποίου του έθετε επιτακτικά την ανάγκη τήρηση της αρχής της νομιμότητας και της ως άνω διάταξης του αρ. 236 παρ. 2 του ν. 3852/2010, απειλώντας τον εμμέσως πλην σαφώς και με πειθαρχικά μέτρα, προκειμένου ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εκτελέσει τα καθήκοντα του.

Τελικώς και μετά από μια παρωδία της διαδικασίας, όσον αφορά την επίδοση της διαπιστωτικής πράξης, αυτή εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε στον πρώτο μηνυόμενο στις 14.12.2015 οπότε και τέθηκε επισήμως σε αργία.

3.         Η αργία στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα διοικητικό μέτρο (και όχι πειθαρχική ποινή), το οποίο αποσκοπεί, με την προσωρινή απομάκρυνση του αιρετού οργάνου, στο οποίο επιβάλλεται, από τα καθήκοντά του, στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος που συνίσταται στην διαφύλαξη του κύρους καθώς και στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των τοπικών αρχών. (βλ. ΣτΕ 3376/2011 7μ., 1421/2011, 2419/2009, 27/2008)

4.       Στις 18.12.2015 το δημοτικό συμβούλιο εξέλεξε ως νέο Δήμαρχο τον 2ο μηνυόμενο κ. Θεοδώρου, όπως αυτός προτάθηκε από τον κ. Μπέο.

5.       Ωστόσο παρά την έκδοση του ως άνω βουλεύματος και της διαπιστωτικής πράξης της αργίας για τον κ. Μπέο, αυτός συνεχίζει και ασκεί αρμοδιότητες δημάρχου, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τον κ. Θεοδώρου, με την ανοχή του, ως «αχυράνθρωπο», καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και προκαλώντας το περί κοινού δικαίου αίσθημα με την προκλητική καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα :

Ήδη πριν από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης της αργίας ο κ. Μπέος δήλωνε «εγώ θα είμαι δήμαρχος και μετά την έκπτωση» Μάλιστα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ποιος θα τον αντικαταστήσει στο αξίωμα ο ίδιος απάντησε «…δεν έχει καμία σημασία, αφού μόνο μια υπογραφή θα βάζει, εγώ θα είμαι πάλι στο γραφείο μου, εμένα επέλεξε ο κόσμος και εγώ έχω υποχρέωση να είναι παρών» (βλ. δημοσίευμα www.TheNewspaper.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 1)

Από τις 17.9.2015 και αφού είχε ήδη εκδοθεί το ως άνω βούλευμα το οποίο χαρακτήριζε κατάπτυστο και ντροπή για την ελληνική δικαιοσύνη ο κ. Μπέος απαξιώνοντας το θεσμό της δικαιοσύνης ανέφερε ότι «θα είναι σαν εμένα και θα ακούει εμένα φυσικά ΄΄ τονίζοντας ότι «ένα ψαρά θα βάλω στην καρέκλα να κάθεται» ( βλ. magnesia news.gr. 17.9.2015 ΣΧΕΤΙΚΟ 2).

Στις 12.2015 ο δημοσιογράφος κ. Θεοδώρου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΕΡΑ, κατήγγειλε ότι ο κ. Μπέος εθεάθη να κυκλοφορεί την προηγούμενη ημέρα με δημαρχιακό αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της πόλης, συγκεκριμένα στην οδό Δημητριάδος. (βλ και σχετικό δημοσίευμα www.ethessalia.gr. 17.12.2015 στο οποίο αναφέρεται «ο Μπέος οδηγεί τη δημαρχιακή μερσεντές παρότι δεν είναι δήμαρχος. Με το αυτοκίνητο που όλοι πληρώνουμε, χωρίς αυτός να έχει κανένα δικαίωμα να επιβιβάζεται πήγε χθες στην TRT…» ΣΧΕΤΙΚΟ 3)

Στις 12.2015 στις πρώτες του δηλώσεις ως Δημάρχου Βόλου, ο κ. Θεοδώρου δηλώνει μεταξύ άλλων «…..εννοείται ότι η συνεργασία αλλά και η συμβολή του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη, σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης μας που παραμένουν ανοικτά αλλά και σε νέα που θα προκύψουν. Επομένως στην πράξη τίποτε δεν αλλάζει εφόσον ο Δήμαρχος θα εξακολουθήσει να είναι κινητήριος μοχλός.» (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr. 18.12.2015 ΣΧΕΤΙΚΟ 4)

Στις 12.2015 η ηλεκτρονική εφημερίδα www.ethesallia.gr αναφέρει σε σχόλιο με τίτλο «ο Θεοδώρου πατά στο δημαρχιακό γραφείο μόνο όταν του σφυρίζει ο Μπέος» « Ο Θάνος Θεοδώρου νέος υποτίθεται δήμαρχος Βόλου δεν κατοικοεδρεύει στο δημαρχιακό γραφείο. Εκεί είναι το βασίλειο του Μπέου, ενός απλού πολίτη, που διαχειρίζεται τις δημαρχιακές υποθέσεις άγνωστο με ποια νομιμοποίηση. Ο Θεοδώρου βρίσκεται στο διπλανό γραφείο…..Ο Θεοδώρου λειτουργεί ως γραμματειακή υποστήριξη του αρχηγού του και το απολαμβάνει» (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr. 23.12.2015 ΣΧΕΤΙΚΟ 5)

Στις 12.2015 το σύνολο του τοπικού και ηλεκτρονικού τύπου, φιλοξένησε φωτογραφίες και ρεπορτάζ από τα κάλαντα στο Δήμαρχο Βόλου από σχολεία και στρατιωτικά τμήματα. Στο δημαρχιακό γραφείο, στα κάλαντα και σε όλες τις εκδηλώσεις παρών ήταν ο κ. Μπέος, όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες (βλ. χαρακτηριστικό δημοσίευμα www.ethessalia.gr με τίτλο «Η δημοτική αρχή Βόλου δεν τηρεί ούταν καν τα προσχήματα – Στο δημαρχείο σήμερα ο Αχ. Μπέος για τα κάλαντα» ΣΧΕΤΙΚΟ 6 )

Στις 12.2015 η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ αναφέρει σε σχόλιο με τίτλο «Όταν λέμε αργία, είναι σε αργία», «Ο Αχ. Μπέος τέθηκε σε αργία, αλλά όπως φαίνεται ο νόμος του κράτους είναι τον σε αργία δήμαρχο για να τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τι δουλειά είχε ο σε αργία δήμαρχος……. (ΣΧΕΤΙΚΟ 7)

Στις 30.12.2015 ο κ. Μπέος συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο Βόλου (φωτογραφία – ΣΧΕΤΙΚΟ 34)

Στις 12.2015 η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ γράφει σε σχόλιο με τίτλο «Χωρίς ενόχληση», «δεν είμαι δήμαρχος, δεν είμαι δήμαρχος, διατρανώνει παντού ο Θάνος Θεοδώρου και συμπληρώνει ότι δήμαρχος είναι αυτός που κάθεται στην καρέκλα του Δημάρχου, δηλ. ο Μπέος. Εν ολίγοις η πόλη δεν έχει δήμαρχο. Ο Μπέος παράνομα βρίσκεται στη θέση του δημάρχου και στο Δημαρχείο, όπου διαχειρίζεται τις δημοτικές υποθέσεις, χωρίς κανένας ελεγκτικός μηχανισμός να τον ενοχλεί, ενώ ο Θάνος Θεοδώρου αρνείται να υποστηρίξει το ρόλο που του χαρίστηκε…» (βλ. δημοσίευμα ethessalia.gr. 31.12.2015 ΣΧΕΤΙΚΟ 8.

Στις 1.2016 η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ αναφέρει σε σχόλιο με τίτλο «Αρχίζει να γίνεται γραφικός», «τόλμησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη να αποκαλέσει δήμαρχο τον κ. Θεοδώρου και ο Μπέος έβγαλε κυριολεκτικά αφρούς μέσα στην εκκλησία, παραμονή πρωτοχρονιάς. Φώναζε ότι αυτός είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος….» ( ΣΧΕΤΙΚΟ 9)

Στις 1.2016 σχόλιο στην εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, αναφέρει εκτός των άλλων τα εξής : «το λέει ανοικτά ο Μπέος, το λένε οι αντιδήμαρχοι κ οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο ασκών καθήκοντα δημάρχου. Αυτός που κάνει κουμάντο είναι ο σε αργία δήμαρχος, διότι αυτόν εξέλεξε ο λαός. Η δικαιοσύνη και το Υπουργείο Εσωτερικών μήπως μπορούν να ενημερώσουν τους βολιώτες, εάν αυτό είναι νόμιμο, και ενώ έχει τεθεί σε αργία ο Μπέος μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Νόμους; Τότε γιατί βγήκε σε αργία ο Δήμαρχος για να βγάζει τη γλώσσα και να κοροϊδεύει;» (βλ. δημοσίευμα ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, 6.1.2016 ΣΧΕΤΙΚΟ 10)

Στις 1.2016 ο κ. Μπέος παραστάθηκε ως Δήμαρχος Βόλου στον καθαγιασμό των υδάτων στην παραλία του Βόλου, μαζί με τους επισήμους προσκεκλημένους (βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας www.thenewspaper.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 11)

Στις 1.2016 η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βιολέτα Καντόλα, σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό Astra TV, στο δημοσιογράφο κ. Μαρέδη, δήλωσε ότι δίνει αναφορά και παίρνει εντολές από τον κ. Μπέο «εγώ αναφέρομαι στον εκλεγμένο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο» (βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας www.thenewspaper.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 12)

Στις 1.2016 ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Πουλάκης Κ., σε συνέντευξη του εφ’ όλη της ύλης στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ, σε σχετική ερώτηση αναφέρει τα εξής «υπάρχουν δυστυχώς περιπτώσεις αιρετών σε αργία που με την ανοχή και την κάλυψη των διαδόχων τους συνεχίζουν να εμφανίζονται με την προηγούμενη ιδιότητα τους. Ο νόμος πάντως είναι σαφέστατος. ….κάθε άλλη συμπεριφορά εκτός της γελιοποίησης του θεσμού και των φορέων του συνιστά παράνομη πράξη, ενίοτε και στα όρια της νόσφισης εξουσίας. Τυπικά η ευθύνη για την τήρηση του νόμου ανήκει στον ίδιο τον νέο δήμαρχο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση…» (ΣΧΕΤΙΚΟ 13)

Στις 1.2016 στάλθηκε πρόσκληση σε διάφορους φορείς, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ –ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Μπέος. Ωστόσο στην πρόσκληση αυτή για τις 3.2.2016 υπέγραφε ο κ. Μπέος ως Δήμαρχος Βόλου (βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας www.volosnow.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 14)

Στις 1.2016 ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από την επιμονή της δημοτικής αρχής και του προεδρείου, να δίνει συνεχώς το λόγο προκειμένου να τοποθετείται σχετικά με τα θέματα του συμβουλίου, ο έκπτωτος δήμαρχος κ. Μπέος. Μάλιστα ο κ. Θεοδώρου δηλώνει «….είναι δεδομένο το δικαίωμα του Αχ. Μπέου να τοποθετείται στα δημοτικά συμβούλια, εφόσον εκλέχθηκε από την πλειοψηφία του κόσμου» (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr 27.1.2016 και δημοσίευμα ΜΑΓΝΗΣΙΑ ίδιας ημερομηνίας ΣΧΕΤΙΚΟ 15)

Στις 1.2016 η ηλεκτρονική εφημερίδα volosnow έχει σχόλιο με τίτλο «Είστε δήμαρχος και όχι υπήκοος….» και αναφέρει στη συμπεριφορά του κ. Θεοδώρου σε σχέση με τον κ. Μπέο, κάνοντας λόγο για σχέση υπηκόου. (βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας www.volosnow.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 16)

Στις 1.2016 δημοσιεύθηκε στο σύνολο του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου δήλωση των 27 συμβούλων της ομάδας πλειοψηφίας, στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων «…Ο Αχ. Μπέος ήταν, είναι και θα είναι ο Δήμαρχος μας….παραμένουν ενωμένοι, ανεξαρτήτως θέσεων και αξιωμάτων υπό τη δημαρχία του Αχ. Μπέου….Ο Αχ. Μπέος παρά την προσωπική του περιπέτεια ήταν, είναι και θα παραμείνει ο Δήμαρχος μας, αφού εκείνος συγκρότησε και ίδρυσε την αυτοδιοικητική μας παράταξη….» (βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας www.volosday.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 17)

Στις 2.2016 η ηλεκτρονική εφημερίδα www.magnesia.gr αναφέρει σε σχόλιο «Πρέπει να το εμπεδώσουμε» «Ο Μπέος είναι δήμαρχος Βόλου. δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό. Το ξέρουμε ότι παρότι είναι σε αργία, δεν μετακινήθηκε από το γραφείο του, ότι αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Το είπε ξεκάθαρα ο κ Γ. Μουλάς (σημ. πρόεδρος, Δημοτικού Συμβουλίου), στο Ράδιο Βέρα» (βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας www.magnesianews.gr 1.2.2016 ΣΧΕΤΙΚΟ 18).

Στις 2.2016 η ιστοσελίδα www.volosday.gr (συμφερόντων κ. Μπέου, αφού την λειτουργεί ο συνεργάτης του – οδηγός κ. Παναγιωτόπουλος, τον οποίο προσέλαβε ως δημοσιογράφο στην ΑΝΕΒΟ) δημοσίευσε video από την επίσκεψη του Αχ. Μπέου στα μπλόκα των αγροτών, το οποίο το συνοδεύει με το εξής σχόλιο «δίπλα στους αγρότες βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, προκειμένου να τους δείξει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο ότι βρίσκεται στο πλευρό τους στο δύσκολο αγώνα τους» Στο video μάλιστα φαίνεται να βγάζει λόγο σαν δήμαρχος ο κ. Μπέος, με τον κ. Θεοδώρου να παρακολουθεί απλά. ΣΧΕΤΙΚΟ 19)

Sτις 2.2016 ο κ. Μπέος έδωσε συνέντευξη τύπου, στην οποία γι’ άλλη μια φορά δήλωσε ότι θα διοικεί το Δήμο « ο ρόλος που με επέλεξε ο κόσμος….ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ο μόνος που μπορεί να παρέμβει είναι τα τανκς». (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 20)

Στην ίδια συνέντευξη στις 2.2.2016 δηλώνει ότι «εγώ θα είμαι στο δημαρχείο και θα συνεργάζομαι με συμβούλου , όσοι έχουν πρόβλημα ξύδι. Είναι βρωμιάρηδες και ελεεινοί» ( Ράδιο Ακρόαμα 99,8 2-2-2016, βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας akroama.99,8 ΣΧΕΤΙΚΟ 21).

Στις 2.2016 η ηλεκτρονική εφημερίδα «www.ethessalia.gr» αναφέρει σε σχόλιο με τον τίτλο «τραγική φιγούρα» «ο άνθρωπος δεν μπορεί με τίποτα να αντέξει ότι δεν είναι πια δήμαρχος. και οι ορντινάτσες του για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία του και να απαλύνουν την ανασφάλεια του την μια τον αποκαλούν «αιρετό δήμαρχο» (λες και υπάρχουν και μη αιρετοί δήμαρχοι) την άλλη «εκλεγέντα δήμαρχο» (λες και υπάρχουν και διορισμένοι δήμαρχοι) και πάει λέγοντας Μιλάμε για τραγική φιγούρα» (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr 4.2.2016 ΣΧΕΤΙΚΟ 22)

Στις 2.2016 η ιστοσελίδα www.volosday.gr δημοσίευσε δηλώσεις και φωτογραφίες από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης του κ. Μπέου, για την οποία είχε στείλει πρόσκληση ως Δήμαρχος Βόλου. Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, πολιτευτές του Νομού. Στο δημοσίευμα ο κ. Μπέος αναφέρεται ως Δήμαρχος Βόλου. (βλ. δημοσίευμα www.volosday.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 23)

Στις 2.2016 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, προς τιμήν του Asa Jennings, ο κ. Μουλάς παρουσίασε τον κ. Μπέο σε πλήθος κόσμου, αρχών κλπ ως Δήμαρχο Βόλου, χωρίς να σεβαστεί ούτε τη μνήμη του τιμώμενου, ούτε το περιβάλλον. Αντί να πραγματοποιήσει χαιρετισμό, ως είθισται, ο κ. Θεοδώρου ως Δήμαρχος Βόλου, ο οποίος ήταν παρών, στην εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Μπέος. Μάλιστα προχώρησε και στα αποκαλυπτήρια της αναθεματικής πλάκας (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr 14.2.2016 ΣΧΕΤΙΚΑ 24 – 33)

Στις 2.2016 ο κ. Μπέος, για άλλη μια φορά παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Με την ανοχή του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Μουλά και του Δημάρχου κ. Θεοδώρου, ο κ. Μπέος έπαιρνε το λόγο και έκανε παρεμβάσεις για τα θέματα συζήτησης του Δ.Σ. της ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα προχώρησε και σε λεκτικό επεισόδιο με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τέλη Δουλόπουλο (βλ. δημοσιεύματα www.ethessalia.gr 15.2.2016 ΣΧΕΤΙΚΟ 25 )

Στις 2.2016 τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης παραχωρήσαμε συνέντευξη τύπου και καταγγείλαμε την κατ’ εξακολούθηση παραβίαση της νομιμότητας από την πλευρά των μηνυομένων και επισημάναμε τα ανωτέρω, δηλ. ότι παρά την απόφαση της αργίας, ο κ. Μπέος με την συνδρομή των κ.κ. Θεοδώρου και Μουλά βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του Δημάρχου, στο Δημαρχείο Βόλου, συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις, παρουσιάζεται ως Δήμαρχος, παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., παίρνει το λόγο, δίνει εντολές σε υπαλλήλους και γενικά συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος Βόλου. (βλ. απόσπασμα www.ethessalia.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 26)

Στις 2.2016 ο κ. Μπέος έδωσε συνέντευξη στο Astra TV, στον δημοσιογράφο κ. Μαρέδη και προχώρησε σε δηλώσεις ως Δήμαρχος Βόλου, για το θέμα των hotspot στο Βόλο (βλ. δημοσίευμα www.thenewspaper.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 27)

Στις 2.2016 με αφορμή τις εκλογές στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ο κ. Μπέος προχώρησε σε δηλώσεις «εγώ κάνω κουμάντο στο Βόλο» (βλ. δημοσίευμα ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ 28)

Στις 2.2016 ο κ. Μπέος απέστειλε στεφάνι στην κηδεία του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη στο οποίο αναγραφόταν «καλό ταξίδι φίλε μου. Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος» (βλ. φωτογραφία και δημοσίευμα www.volosday.gr ΣΧΕΤΙΚΟ 29)

Στις 2.2016 ο Δήμος Βόλου εξέδωσε Δελτίο Τύπου για το θέμα του hotspot. Σε ολόκληρο το κείμενο του Δελτίου Τύπου αναφέρεται συνεχώς στον Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, το οποίο και συνοδευόταν από εκτενέστατες δηλώσεις του, ως Δημάρχου. (βλ. Δελτίο τύπου Δ. Βόλου 23.2.2016 ΣΧΕΤΙΚΟ 30)

Στις 2.2016 ο κ. Μπέος παρευρέθηκε σε εκδήλωση βραβεύσεων σε αθλητές του Νομού και προχώρησε μάλιστα και σε σχετικές βραβεύσεις ως Δήμαρχος Βόλου (βλ. φωτογραφία 26.2.2016 ΣΧΕΤΙΚΟ 31)

Στις 2.2016 ο Δήμος Βόλου εξέδωσε Δελτίο Τύπου, συνοδευόμενο από φωτογραφίες με τον κ. Μπέο, ως Δήμαρχο Βόλου, να μοιράζει τρόφιμα στους πρόσφυγες στο ΣΕΑ Αλμυρού (βλ. Δελτίο Τύπου Δ. Βόλου 27.2.2016 ΣΧΕΤΙΚΟ 32)

Από τα ανωτέρω είναι σαφές, ότι έως και σήμερα και παρά την πράξη της αργίας, ο κ. Μπέος βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του Δημάρχου, οδηγεί το δημαρχιακό αυτοκίνητο, παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις που καλείται ο Δήμαρχος Βόλου, αποστέλλει ο ίδιος προσκλήσεις και υπογραφεί ως Δήμαρχος Βόλου, κάνει συναντήσεις στο δημαρχιακό κατάστημα, καλεί υπαλλήλους του Δήμου και τους δίνει εντολές, ζητεί και λαμβάνει εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών, παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια και λαμβάνει το λόγο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε όλες τις συνεντεύξεις του παρουσιάζεται ως ο ασκών τα πραγματικά καθήκοντα του Δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν εντολές και δίνουν αναφορές στον ίδιο και γενικά ασκεί όλες εκείνες τις πράξεις που ανάγονται στην άσκηση καθηκόντων ενός δημάρχου. Η τακτική δε αυτή είναι πασιφανής, δηλωμένη από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία σε κάθε δημόσια δήλωση τους. Παράλληλα αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλους τους πολίτες ότι ο κ. Μπέος εξακολουθεί και ασκεί τα καθήκοντα του ως Δήμαρχος Βόλου.

Ο κ. Μπέος δεν θα μπορούσε να προβεί στις ανωτέρω πράξεις, χωρίς την άμεση και σπουδαία συνδρομή του κ. Θεοδώρου, ο οποίος αντί να ασκεί πραγματικά τα καθήκοντα που του υπαγορεύει ο νόμος, έχει δεχτεί να είναι φαινομενικά και μόνο δήμαρχος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Μπέο, λειτουργώντας ο ίδιος ως αχυράνθρωπος, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και κυρίως γελοιοποιώντας και ξεφτιλίζοντας το θεσμό του Δημάρχου.

Ο κ. Θεοδώρου με πρόθεση παραβαίνει καθημερινά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από τον ν. 3852/2010 (αρ.58) και το ν. 3463/2006 (αρ. 86), ενώ προφανής ηθικός αυτουργός είναι ο κ. Μπέος.

Ο κ. Μουλάς με πρόθεση παραβαίνει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από το ν. 3852/2010 και το ν. 3463/2006, εξυπηρετώντας άμεσα τον κ. Μπέο να ασκεί παράνομα τα καθήκοντα του Δημάρχου. Του δίνει το λόγο στα δημοτικά συμβούλια, του επιτρέπει παρεμβάσεις κατά παράβαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου, την ίδια μάλιστα στιγμή που αρνείται να δώσει το λόγο σε οποιοδήποτε πολίτη. καταρτίζει μαζί του τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει δημοσίως ότι ο κ. Μπέος ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου.

Ο κ. Μπέος με την άμεση και σπουδαία συνδρομή κυρίως του κ. Θεοδώρου, αλλά και του κ. Μουλά, αντιποιείται την άσκηση δημοτικής υπηρεσίας.

Επειδή οι πράξεις τους είναι απόλυτα σχεδιασμένες και εκτελεσμένες. Οι ίδιοι εξάλλου κατ’ επανάληψη διακηρύττουν με πανηγυρικό τρόπο στα τοπικά Μ.Μ.Ε. τις πράξεις τους.

Επειδή, οι εν απολύτου γνώση, πράξεις και παραλείψεις των κ.κ. Μπέου και Θεοδώρου προσβάλλουν άμεσα την πολιτεία, διασύρουν το κύρος και την αυθεντία των οργάνων της, καταλύουν την νομιμότητα, ευτελίζουν το θεσμό.

Επειδή και οι υπόλοιποι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του ευρισκόμενου σε αργία τέως Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου όπως ομολογούν στην από 29-1-2016 δήλωση τους προβαίνουν στην αντιποίηση της άσκησης δημοτικής υπηρεσίας, αλλά και στην παράβαση καθήκοντος καθώς λαμβάνουν εντολές από τον κ. Αχιλλέα Μπέο και όχι από τον κ. Αθανάσιο Θεοδώρου.

Επειδή προσκομίζουμε ως έγγραφα τα επικαλούμενα ως άνω δημοσιεύματα

(τα επικαλούμενα έγγραφα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου)

Για τους λόγους αυτούς

Μηνύω τους κ.κ. Μπέο Αχιλλέα, Θεοδώρου Αθ., Μουλά Γ. καθώς και κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο και ζητώ την ποινική τους τιμωρία για τις ως άνω περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις.

Προσκομίζω ως έγγραφα, τα ως άνω επικαλούμενα.

Προτείνω ως μάρτυρες τους εξής δημοτικούς συμβούλους :

Κων/νο Γαργάλα του Δημητρίου, κάτοικος Ν. Ιωνίας Βόλου, οδός Καραμπατζάκη αρ. 12

Ματθαίο Δραμητινό του Γεωργίου, κάτοικος Αγριάς Βόλου (Σουτραλί)

Ελένη Ανδρέου του Θωμά, κάτοικος Ν. Ιωνίας Βόλου, οδός Καραμπατζάκη αρ. 92

Ιώαννη Μολοχίδη του Δημητρίου, κάτοικος Ν. Ιωνίας Βόλου, οδός Θυατειρων αρ. 2

Φωτεινή Κοκκινάκη του Δημητρίου, κάτοικος Ν. Ιωνίας Βόλου, οδός Καισαρείας αρ. 87

Νικόλαο Κανελλή του Γεωργίου, κάτοικος Βόλου Πην. Δέλτα αρ. 4

Αναστασία Οικονόμου του Βασιλείου, κάτοικος Βόλου, οδός Μωραϊτίνη αρ. 19

Φώτιο Λαμπρινίδη του Νικολάου, κάτοικος Βόλου, οδός Βάρναλη αρ. 19

Νικόλαο Στόϊκο του Παύλου, κάτοικος Βόλου, οδός Ιερολοχιτών αρ. 47

Απόστολο Παπατόλια του Ιωάννη, κάτοικος Αθηνών, Κλεομένους αρ. 57 (Κολωνάκι)

Περισσότερα στην aftodioikisi.gr:

Χιούμορ με το… ζόρι ζητάει ο Κουρουμπλής!

Ταξίδι στον “Παράδεισο”: Πώς θα περάσετε το ΣΚ με τα παιδιά σας χωρίς να ξοδευτείτε (φωτο)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE: