Από το Καστελόριζο στην Πνύκα και στη ΔΕΘ

Από το Καστελόριζο στην Πνύκα και στη ΔΕΘ
O αντιπρόεδρος Μάικ Πενς AP

Έντονες παρασκηνιακές προσπάθειες ώστε να επισκεφθεί τη χώρα μας ο αντιπρόεδρος κ. Πενς τον Σεπτέμβριο, καθώς η φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στις ΗΠΑ. Το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως θα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει την πλατφόρμα του για την μεταμνημονιακή εποχή

Στο Καστελόριζο- εκεί που οκτώ χρόνια πριν ξεκινούσε η περιπέτεια των μνημονίων- προγραμματίζει, ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας να κηρύξει το τέλος της μνημονιακής εποχής.

Λίγες ημέρες μετά, στην Πνύκα, πιθανότατα στις 30 Αυγούστου, θα συμμετάσχει με ευρωπαίους ηγέτες για να σηματοδοτήσει την «νέα εποχή».

Το κύριο βάρος ωστόσο ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει την πλατφόρμα του για τη μεταμνημονιακή εποχή και ταυτόχρονα θα κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, είτε οι εκλογές πραγματοποιηθούν το προσεχές φθινόπωρο, είτε στις 26 Μαΐου 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές, είτε στο τέλος της τετραετίας όπως πράγματι επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο παρασκήνιο, μάλιστα, πραγματοποιούνται έντονες διαβουλεύσεις ώστε να επισκεφθεί τη χώρα μας στις αρχές Σεπτεμβρίου ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Πενς.

Ως γνωστόν η φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Αθήνα θα επιθυμούσε τα εγκαίνιά της να γίνουν από τον πρωθυπουργό μαζί με τον αντιπρόεδρο- ή με κάποιο άλλο κορυφαίο πρόσωπο της Ουάσιγκτον- σε μια ενέργεια που θα σηματοδοτεί και τη στήριξη των ΗΠΑ στη χώρα και στη «νέα εποχή» που αυτή μπαίνει μετά το τέλος των μνημονίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα