Αποχωρεί από την Εξεταστική για την Λίστα Πέτσα το Μέρα 25

Αποχωρεί από την Εξεταστική για την Λίστα Πέτσα το Μέρα 25
Γιάνης Βαρουφάκης Menelaos Myrillas / SOOC

Κατήγγειλε "κοινοβουλευτική ομερτά για τους ολιγάρχες" ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του Μέρα 25 από την εξεταστική για τη Λίστα Πέτσα.

Την αποχώρηση του Μέρα 25 από την Εξεταστική Επιτροπή για την Λίστα Πέτσα, ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλης στην ομιλία του για τον αναπτυξιακό νόμο ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης. Επικαλέστηκε τις πρακτικές της πλειοψηφίας που διαθέτει η Ν.Δ στην επιτροπή τονίζοντας ότι συνιστά «ομερτά» υπέρ των ολιγαρχών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γραμματέας του Μέρα 25 «σήμερα ξεκίνησε εδώ, στη Βουλή, η εξεταστική για τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τις κάλπικες δημοσκοπήσεις. Εμείς θεωρούμε ότι διασύρουν τον κοινοβουλευτισμό. Συμμετείχαμε για να διευκολύνουμε στη σύσταση με 120 ψήφους. Συμμετείχαμε και καλέσαμε κι εμείς μάρτυρες, που απορρίφθηκαν όλοι». Πρόσθεσε πως «καλέσαμε τους ιδιοκτήτες, απερρίφθησαν οι προτάσεις μας.Αποχωρούμε γιατί δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την Θεσμική-Κοινοβουλευτική ομερτά για τους ολιγάρχες».

Το ζήτημα της παραμονής ή όχι στην επιτροπή απασχολούσε από την αρχή της έναρξης των συνεδριάσεων της εξεταστικής την κοινοβουλευτική ομάδα του Μέρα 25. Ιδίως από την στιγμή που έχει ως αφετηριακή θέση ότι η Βουλή δεν μπορεί να υποκαθιστά τον ρόλο των ελεγκτικών ή των εισαγγελικών αρχών. Παρόλα αυτά αποδέχθηκε την συμμετοχή του προκειμένου να μην «σπάσει» το μέτωπο της αντιπολίτευσης που με 142 ψήφους υπερψήφισε την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Όμως τόσο ο αποκλεισμός της αντιπολίτευσης από το προεδρείο όσο και ο αποκλεισμός των μαρτύρων που επέβαλε στην συνέχει η «γαλάζια» πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή φαίνεται ότι «ξεχείλισε το ποτήρι» για το Μέρα 25

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα