Απόφαση υπ. Προστασίας του Πολίτη: Παύουν τους αστυνομικούς – συνοδούς της Χρυσής Αυγής

Απόφαση υπ. Προστασίας του Πολίτη: Παύουν τους αστυνομικούς – συνοδούς της Χρυσής Αυγής

Έκτακτη απόφαση του Νίκου Δένδια για προσωρινή παύση όλων των αστυνομικών - συνοδών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Την παύση διάθεσης αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέταξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του υπουργού για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από μέλη του συγκεκριμένου κόμματος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, παύει η διάθεση των αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη επί των στοιχείων που εστάλησαν χθες από τον κ. Δένδια σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

Το σκεπτικό του αιτήματος προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι ότι οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Μετά την απόφαση της απομάκρυνσης των αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανακοινώνεται ότι, κατά περίπτωση, μέτρα για την ασφάλεια των συγκεκριμένων βουλευτών κατά τις μετακινήσεις ή την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο, θα μπορεί να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

Αντίστοιχη απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, είχε ληφθεί και στις 18/9/2012 με εξαίρεση τότε τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας, διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του κόμματος με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης κινδύνου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όμως, που έχουν προκύψει, κρίθηκε ότι μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελέας επί της αναφοράς του κ. Δένδια, «η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ασύμβατη θεσμικά και νομικά με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί».

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των υποθέσεων που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα