Αποφασισμένος να καταψηφίσει και να μην παραιτηθεί, δηλώνει ο Νικολόπουλος

Αποφασισμένος να καταψηφίσει και να μην παραιτηθεί, δηλώνει ο Νικολόπουλος
Συνέντευξη Τύπου του προέδροτ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο καυγάς του βουλευτή των ΑΝΕΛ με τον Καμμένο περί... παλαιότητας, μνημονίων που δεν σκίστηκαν και υποσχέσεων υπουργοποίησης που δεν τηρήθηκαν, καθώς και το φλερτ με το Μεϊμαράκη

Σε αντίθεση με το Γαβριήλ Σακκελαρίδη, που επέλεξε να ακολουθήσει το δικό του δρόμο διευκολύνοντας όμως ταυτόχρονα τον Αλέξη Τσίπρα δια της παραιτήσεως του, ο Νίκος Νικολόπουλος δεν έχει καμία τέτοια διάθεση.

Ο γενικός γραμματέας του Χρι

στιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος εξελέγη ως συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είχε μάλιστα έντονη συνομιλία με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος του ζήτησε να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου απόψε ή αλλιώς να παραιτηθεί.

Ο κ.Νικολόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες του ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει την απόφαση του, ότι θα καταψηφίσει και ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. Οργισμένος μάλιστα υπενθύμισε στον κ.Καμμένο ότι ο ίδιος εκλέγεται βουλευτής από το 1989 ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από το 1993, θέτοντας έτσι μία διάσταση… παλαιότητας στη συζήτηση.

Φέρεται επίσης να κατηγόρησε τον κ.Καμμένο πως όταν ξεκίνησαν την πολιτική τους συνεργασία υποσχόταν έξοδο από τα μνημόνια και τώρα ζητεί από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να εφαρμόσουν μνημόνιο, αλλά και ότι είχε υποσχεθεί στον ίδιο μία θέση στη νέα κυβέρνηση, αλλά τον άφησε εν τέλει εκτός.

Πληροφορίες εν τω μεταξύ από το γαλάζιο στρατόπεδο φέρουν τον κ.Νικολόπουλο να μην έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ. Εκ των τεσσάρων υποψηφίων, ο βουλευτής φέρεται δε πιο κοντά με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο γνωρίζεται από το 1978.

Ο κ.Νικολόπουλος στη συνέχεια προσερχόμενος στη Βουλή, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ.

Υπενθύμισε όσα είχε υποσχεθεί ο κυβερνητικός εταίρος, παραδεχόμενος “Δεν κάναμε τίποτε από αυτά” και δήλωσε: “Έτσι λοιπον εγώ όπως με γνωρίζουν και οι αρχηγοί, που εκείνοι δίνουν την έδρα και εκείνοι την αφαιρούν, εγώ με το μικρό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, σήμερα το βράδυ θα κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια που γνωριζόμαστε. Μένω ασυμβίβαστος και απαράλλακτος, όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την καρέκλα μου για να είμαι σε ευθεία εναρμόνιση με τους εντολείς μου και να τα έχω καλά με τη συνείδηση μου”.

Στο ερώτημα εάν θα επιλέξει την οδό της ανεξαρτητοποίησης αντί της παραίτησης, ο κ. Νικολόπουλος πέταξε το μπαλάκι των κινήσεων στον κ.Καμμένο: “Εγώ δεν ζήτησα ούτε και πήρα καμία πρωτοβουλία κατά την επικοινωνία μου με τον Πάνο Καμμένο. Θα ήθελα με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα να συνεχίσουμε σε παράλληλους δρόμους και όπου συμφωνούμε να βάζουμε πλάτη. Γιατί αξίζει να βάλουμε πλάτη σε αυτή την κυβέρνηση που διαπραγματεύθηκε και διαπραγματεύεται, αλλά το αποτέλεσμα μετράει, ηττηθήκαμε στα κόκκινα δάνεια και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να λέει ωραιολογίες στον ελληνικό λαό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα