Αποφυλάκιση Πατέλη: Η κυβέρνηση δείχνει με νόημα προς Άρειο Πάγο

Αποφυλάκιση Πατέλη: Η κυβέρνηση δείχνει με νόημα προς Άρειο Πάγο
Ο Γιώργος Πατέλης EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Γ. Οικονόμου εκτίμησε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα επανεξετάσει την απόφαση για αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της ΧΑ Γ. Πατέλη.

Στον Άρειο Πάγο, που θα εξετάσει το ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Γιώργου Πατέλη, παραπέμπει με νόημα η κυβέρνηση, αποφεύγοντας κάθε άλλο ευθύ σχόλιο, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα ερωτηθείς από το NEWS 24/7 πώς κρίνει η κυβέρνηση την απόφαση αποφυλάκισης του “ό,τι κινείται σφάζεται” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

“Νομίζω ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του έχει ασκήσει τα καθήκοντα του για να εξετάσει το θέμα. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η υπόθεση θα επανεξεταστεί, στην κατεύθυνση που όλοι φανταζόμαστε ότι πρέπει να υλοποιούνται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για εγκληματικές πράξεις”.

Στο ερώτημα δε πως γίνεται η ΝΔ να επικαλείται από τη μία την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και από την άλλη ότι επί δικών της ημερών καταδικάστηκε η ΧΑ, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε:

“Η κυβέρνηση περιγράφει τα γεγονότα ιστορικά. Επί κυβέρνησης ΝΔ ξεκίνησε η δίωξη και ο χαρακτηρισμός ως εγκληματική οργάνωση και κόπηκε κρατική χρηματοδότηση. Και επί κυβέρνησης ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη. Διότι επί της προηγούμενης κυβέρνησης συνέβαιναν διάφορα παράδοξα, όπως ισχυρισμός ότι δεν βρισκόταν αίθουσα αρκετά μεγάλη για να διεξαχθεί η δίκη. Αυτό είναι αποτύπωση της ιστορικής πραγματικότητας.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα