Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ελεύθερος μετά από 18 μήνες ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου που είχε προφυλακιστεί από τον Οκτώβριο του 2018 για υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Εκτός φυλακής βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018 για υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για το πρόγραμμα αναβάθμισης φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Υπέρ της αντικατάστασης της κράτησης του 71χρονου κατηγορούμενου τάχθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πριν λίγες ημέρες, καθώς συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το Συμβούλιο όρισε περιοριστικούς όρους καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ για την άρση της κράτησης του κ. Παπαντωνίου. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός παρέμενε στη φυλακή καθώς σύμφωνα με τον συνήγορο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο αδυνατούσε να καταβάλει το ποσό της εγγύησης.

Τελικά η έξοδος από την φυλακή για τον πρώην υπουργό καθίσταται πλέον εφικτή καθώς του δόθηκε προθεσμία για την καταβολή της εγγύησης έως την 1η Ιουλίου 2020.

Ο πρώην υπουργός ήταν στη φυλακή από τις 23 Οκτωβρίου 2018 οπότε και είχε κριθεί προφυλακιστέος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές για ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, που κατά την δικογραφία αποτελεί "δώρο" που έλαβε από την εταιρία που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003, χρήματα τα οποία του καταλογίζεται ότι απέκρυψε χρησιμοποιώντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, αμφισβητεί το κατηγορητήριο, δηλώνοντας ότι οι ανακριτές Διαφθοράς αγνοούν το τραπεζικό σύστημα και τονίζει ότι το έργο για αναβάθμιση των φρεγατών όχι μόνο δεν ζημίωσε το Δημόσιο αλλά ήταν το πλέον ενδεδειγμένο ώστε να παραμείνουν μάχιμα τα πλοία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παπαντωνίου, Φυλακές
SHARE:

24Media Network