Αποκαλύψεις Πανούση: Μου τηλεφωνούσαν να ‘αφήσω τα παιδιά’

Αποκαλύψεις Πανούση: Μου τηλεφωνούσαν να ‘αφήσω τα παιδιά’
Ο πρώην υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τι αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός, Γιάννης Πανούσης για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους 'μπαχαλάκηδες'. Παρέδωσε διαλόγους - φωτιά στη Δικαιοσύνη

«Όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα “να αφήσω τα παιδιά”»! Στην αποκάλυψη αυτή που αναδεικνύει την προβληματική ή και ενοχική σχέση της κυβέρνησης με τους «μπαχαλάκηδες» προέβη ο Γιάννης Πανούσης, δηλώνοντας «ιδιαίτερα ανήσυχος» για το διαφαινόμενο ενδεχόμενο οι διάδοχοί του να εφαρμόσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ «κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογο με τους κουκουλοφόρους».

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, μετά τις καταγγελίες του ότι δεχόταν απειλές από ποινικούς κρατούμενους και τρομοκράτες που έχουν ανοιχτή γραμμή με συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης απαντά ευθέως στην κυβέρνηση που αμφισβητεί την αξιοπιστία του.

Υπογραμμίζει ότι τα αποδεικτικά έγγραφα που κατέθεσε στην εισαγγελία, «έχουν υπογραφές, σφραγίδες και κοινοποιήσεις» και χαρακτηρίζει «συνταγματικά ανεπίτρεπτη» τη «γραβατωμένη μήνυση» που κατέθεσαν- φωτογραφικά εναντίον του- οι κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος και «ανεύθυνους» και «ασόβαρους» τους κ. Κατρούγκαλο και Δρίτσα που έσπευσαν να τον απαξιώσουν, χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Πανούσης αποφεύγει να απαντήσει αρνητικά στο ερώτημα «αν έχει επιπλέον στοιχεία που εμπλέκουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». Σχολιάζοντας, τέλος, την αιφνίδια απομάκρυνση του ταξίαρχου Σταύρου Σταυρόπουλου από τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., δεν απέκλεισε την πιθανότητα να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και ευχήθηκε να μην ακολουθήσουν κι άλλες παρεμφερείς επιλογές που θα επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες του.

Διάλογοι-φωτιά κατατέθηκαν στη δικαιοσύνη

Αποκαλυπτικούς διαλόγους ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις σε βαριά ποινικά αδικήματα περιλαμβάνουν τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Από τους διαλόγους αυτούς, προκύπτει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι η «η κυβέρνηση με βασικό διαμεσολαβητή τον σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης και στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου προσπαθούσε να κρατά ικανοποιημένους τους ποινικούς και τρομοκράτες».

Όλα τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο κ. Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περιλαμβάνονται σε απόρρητα ενημερωτικά σημειώματα που είχαν κοινοποιηθεί από την ΕΥΠ και τα οποία επικαλούνται «ευαίσθητες πηγές υψηλής αξιοπιστίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα