Αποστόλου: Έχω περπατήσει τα μπλόκα και ξέρω ότι θα υπάρξουν και άλλοι θερμόαιμοι

Αποστόλου: Έχω περπατήσει τα μπλόκα και ξέρω ότι θα υπάρξουν και άλλοι θερμόαιμοι
Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 12 Ιουνιου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης προεξόφλησε ότι θα υπάρξουν νέα έκτροπα όπως στην Κομοτήνη. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τις επιπτώσεις», διαβεβαίωσε.

Τη βεβαιότητά του ότι οι κινητοποιήσεις στο αγροτικό  θα συνοδευτούν και από άλλα έκτροπα όπως αυτά που συνέβησαν στην Κομοτηνή έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Κοινότητας Ροδόπης παρουσία του ιδίου, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αμβλύνει τις επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο.

«Είμαι από τους πολιτικούς που έχω περπατήσει πολλά μπλόκα…βρίσκονται και θα βρεθούν και άλλοι θερμόαιμοι οι οποίοι με υπερβολές θα ανεβάσουν τους τόνους όπως στην Κομοτηνή» είπε ο κ. Αποστόλου στη Βουλή και ξεκαθάρισε ότι παρά τα επεισόδια η κυβέρνηση θέλει να έχει δίπλα της όλους τους αγρότες και τους φορείς τους. Αναγνώρισε, πάντως, ότι η συμφωνία με τους δανειστές που συνήφθη το καλοκαίρι έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους αγρότες ιδαίτερα στο ασφαλιστικό. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να τις απαλύνει και να μεγαλώσει την πίτα για τον αγροτικό χώρο με τη διανομή κοινοτικών πόρων ύψους 20 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Απαντώντας δε στον βουλευτή της ΝΔ Αθ. Δαβάκη που χαρακτήρισε το ασφαλιστικό και το αγροτικό «θρυαλλίδα» για την κυβέρνηση ο κ. Αποστόλου υπενθύμισε ότι τη συμφωνία του Ιουλίου που περιλαμβάνει τα σημερινά μέτρα για τους αγρότες την ψήφισε και η ΝΔ καθώς και άλλα κόμματα το καλοκαίρι. Διαχώρισε, πάντως, τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών από εκείνες για το φορολογικό λέγοντας ότι για τη φορολόγηση των αγροτών «δεν ισχύουν όσα διαδίδονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα