Αποσύρεται η τροπολογία για κήρυξη απεργιών μόνο με απαρτία 50%

Αποσύρεται η τροπολογία για κήρυξη απεργιών μόνο με απαρτία 50%
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής, Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει την επίμαχη διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο μαζί με τις ρυθμίσεις για τα εργατικά ατυχήματα με ευθύνη εργοδότη και τις διατάξεις για τα ΚΤΕΛ

Σε απόσυρση της ρύθμισης για την κήρυξη απεργιών που επρόκειτο να ψηφιστεί αύριο Τρίτη προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να συζητηθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

Η τροπολογία που καθιστά δυσκολότερη την κήρυξη απεργίας στις πρωτοβάθμιες ενώσεις (θα απαιτείται εφεξής πλειοψηφία 50% των μελών του σωματείου) θα αποσυρθεί από το σώμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που θα ψηφιστεί την Τρίτη. Από το νομοσχέδιο αποσύρονται και οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη και τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και «θετικές τροποποιήσεις» όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι με την κατάθεση των τροπολογιών θα δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτησή τους στη Βουλή «ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα