Αρχηγός ΓΕΑ προς Τουρκία στο μνημόσυνο Ηλιάκη: Θα μας βρίσκετε μπροστά σας

Αρχηγός ΓΕΑ προς Τουρκία στο μνημόσυνο Ηλιάκη: Θα μας βρίσκετε μπροστά σας

10η επέτειος του θανάτου του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη με δηλώσεις Χρήστου Βαϊτση και μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία

Ο αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, παραβρέθηκε στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από το θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο.

Στη σύντομη ομιλία του έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα την ώρα που η γειτονική χώρα πραγματοποιεί την άσκηση "Efes 2016" και προβάλλει τις διεκδικήσεις της επί 16 νησιών και νησίδων.

"Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας", ανέφερε σχολιάζοντας τις συνεχείς παραβιάσεις του Εναέριου Χώρου τις τελευταίες εβδομάδες από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

"Οι λαοί πηγαίνουν μπροστά τιμώντας την ιστορία τους και ότι θα είμαστε εδώ όρθιοι και πιστοί στις επάλξεις για να φυλάξουμε τους ουρανούς που προστάτευσε με τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης", ανέφερε ο Χρ. Βαΐτσης.

"Ζητήσατε αποζημίωση για το θάνατο του δικού σας Τούρκου πιλότου και πάντα ζητάτε χρήματα για δημιουργία εντυπώσεων. Εμείς δεν ζητήσαμε αποζημίωση διότι η αξία του Ηλιάκη είναι ανεκτίμητη. Μην προκαλείτε, μην παίζετε με τη φωτιά διότι η φωτιά θα γίνει ανεξέλεγκτη για εσάς εάν την ανάψετε", πρόσθεσε ο αρχηγός του σμηναγού Ηλιάκη.

Αρχηγός ΓΕΑ προς Τουρκία στο μνημόσυνο Ηλιάκη: Θα μας βρίσκετε μπροστά σας

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης σκοτώθηκε σε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε έξω από την Κάρπαθο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η μέρα που 'έπεσε' στο καθήκον ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης

SHARE:

24Media Network