Άρχισαν τα όργανα στο ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και στελέχη που παίρνουν αποστάσεις από την ηγεσία

Άρχισαν τα όργανα στο ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και στελέχη που παίρνουν αποστάσεις από την ηγεσία
Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα την έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους. την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι αντιδράσεις των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο μνημόνιο που θα φέρει την υπογραφή της αριστεράς και το οποίο αναμένεται να περάσει από την ελληνική βουλή

Μετά από χρόνια αντιπολίτευσης και μήνες διαπραγματεύσεων πολλοί είναι εκείνοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπουν θετικά την εξέλιξη της υπογραφής ενός τρίτου μνημονίου προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Πιο προβεβλημένη από όλες τις φιγούρες που φλερτάρουν με την… ρήξη εντός κομματικών τειχών, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης είχε αναφερθεί από την Πέμπτη στη διαφωνία του τονίζοντας πως “δεν θα μετατρέψουμε ένα περήφανο ΝΑΙ σε ταπεινωτικό ΟΧΙ”. Ο υπουργός που έφτασε τελευταίος το πρωί στη βουλή για τη συνεδρίας της κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται πως δήλωσε: “Όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη και στα όσα μας ζήτησε”

Το ρεπορτάζ από την Αριστερή πλατφόρμα άλλωστε δείχνει έντονη κινητικότητα, με πηγές να αναφέρουν πως οι τέσσερις υπουργοί που πρόσκεινται στην τάση αυτή εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησης ως αντίδραση στο νέο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης στην Αριστερή Πλατφόρμα, Θανάσης Πετράκος ανέφερε ξεκάθαρα πως “μόνη λύση η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ” και συνέχισε: “Κακώς πρωτοκλασάτοι σύντροφοι επιμένουν στο μονόδρομο. Θα έπρεπε να προετοιμάσουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη και να το πούμε καθαρά στο λαό. Η Αριστερά έχει μέλλον όταν προτιμάει να ανοίγει φτερά στο άγνωστο και όχι στο πουθενά. Οσοι επιμένουν στο ευρώ πάση θυσία να ξέρουν ότι είναι καταστροφικό. Αρα μόνη λύση είναι η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ για να ανοίξουν νέοι δρόμοι. Πρώτα βήματα, ο δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος και το χτύπημα της διαπλοκής”.

Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Λαπαβίτσας από την πλευρά του επέμεινε στις απόψεις του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγα. Προφανώς όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit. Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το επόμενο διάστημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας”.

Στον ίδιο τόνο και Μανώλης Γλέζος που σημείωσε στο MEGA την Πέμπτη το βράδυ: “Είναι εξευτελιστικό να προτείνουμε μέτρα εμείς και να τίθενται κάτω από τον έλεγχο των δανειστών. Απαράδεκτο. Λύση εν θερμώ δεν μπορεί να υπάρξει” για την Ελλάδα τόνισε και συμπλήρωσε: “Τα δάνεια δεν σώζουν”. Ο Μανώλης Γλέζος έκανε λόγο για επιχείρηση ασφυξίας της χώρας από τους “δανειστές” που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα