Άσκηση λεπτών ισορροπιών για Μητσοτάκη

τιγμιότυπο από το Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών.  Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη .   Πέμπτη 1 Μαρτίου 20018  (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
τιγμιότυπο από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη . Πέμπτη 1 Μαρτίου 20018 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Οι αιχμές κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και το δρομολόγιο από την Ερμού στους Δελφούς

Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ είναι υποχρεωμένος να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε ένα φιλελεύθερο και σε ένα συντηρητικό δεξιό προφίλ προσπαθώντας να απευθυνθεί ταυτόχρονα στην ευρύτερη βάση της κεντροδεξιάς. Μόνο οι πολιτικές παρεμβάσεις του τελευταίου 24ωρου, αν εξαιρεθούν οι αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση γύρω από σκάνδαλα και θέματα διαφθοράς υπαρκτά ή μη, είναι αποκαλυπτικές αυτού του παιγνίου ισορροπίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών μίλησε για "λαϊκισμό" και "αριστερών" και "δεξιών" κυβερνήσεων αφήνοντας αιχμές ακόμα και για την κυβέρνηση Σαμαρά καθώς όπως σημείωσε "είναι ζήτημα να υιοθετήσει κανείς μία πραγματική ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Περίπου συνέβη με την προηγούμενη κυβέρνηση, όχι στο βαθμό που θα ήθελα", ενώ για ακόμα μια φορά στο επίπεδο της οικονομίας έθεσε τη διαχωριστική γραμμή με το ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της "ιδιοκτησίας" των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι "αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να εφαρμόσει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων, έχει αναγκαστεί" να το κάνει.

Την ίδια ώρα πάντως σε άλλα θέματα όπως η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης η ΝΔ καταψηφίζει το νομοσχέδιο στη βουλή υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη "χασισοφυτεία", προκαλώντας έτσι τις κυβερνητικές αντιδράσεις και τα πυρά του υπουργού υγείας ότι η ΝΔ χαϊδεύει τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά ενός κομματιού της κοινωνίας.

Στην ίδια κατεύθυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να αναδεικνύει τα ζητήματα της βίας και της ανομίας και να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι ανέχεται τέτοια φαινόμενα μιλώντας για "νόμο και τάξη". Μάλιστα άλλα στελέχη της ΝΔ το πάνε ακόμα πιο μακριά όπως ο Βασίλης Κικίλιας εμμένοντας να κατηγορούν τον πρωθυπουργό ως "όμηρο των κουκουλοφόρων".

ADVERTISING

SHARE: