Ανταρσία Αθανασιάδη: Δεν ψηφίζω Μεσοπρόθεσμο

Ανταρσία Αθανασιάδη: Δεν ψηφίζω Μεσοπρόθεσμο
Ο ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ- ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΕΚΟ ΑΘΑΝΣΙΑΔΗ EUROKINISSI

Ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Διαφωνεί με την πώληση της ΔΕΗ, που, όπως σημειώνει, πουλάμε αντί πινακίου φακής

Δημόσιο όχι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λέει ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.

“Δεν θα το ψηφίσω. Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα πιστεύω μου. Δεν θα το ψηφίσω, διότι πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να έλθει πακέτο. Έπρεπε να έλθει αναλυτικά. Είμαι έτοιμος να αναλάβω και τις ευθύνες μου”, σημείωσε μιλώντας στον Βήμα FM.

Υπενθυμίζεται ότι διαφωνούσε με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. “Πουλάμε μία κερδοφόρα επιχείρηση, αντί πινακίου φακής. Για μένα η περιουσιακή αξία της ΔΕΗ είναι πάνω από 16 δισεκατομμύρια ευρώ και τα υπολογίζουν σήμερα στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν μπορώ να στηρίξω αυτή την πώληση, γι΄ αυτό αποφάσισα να καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο. Γενικά είμαι αντίθετος στις πωλήσεις κερδοφόρων ΔΕΚΟ”, υπογράμμισε.

“Μπορεί να με λένε γραφικό που φωνάζω. Κάποιοι αναλυτές με αποκάλεσαν στόκο, αλλά κανένας δεν με κάλεσε να καταθέσω τις απόψεις μου τεκμηριωμένες για την επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη Δυτική Μακεδονία και δεν πρέπει να πουληθεί σε καμία περίπτωση.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί σε ξένο επενδυτή, γιατί η επιχείρηση αυτή είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης. Γιατί δεν λέμε ότι ο ξένος που ενδιαφέρεται για τη ΔΕΗ είναι οι Γερμανοί και η RWE που εδώ και επτά χρόνια ενδιαφέρεται να μπει στο σύστημα καύσης λιγνίτη και για τα νερά, τα υδροηλεκτρικά που παράγουν ρεύμα με μηδενικό κόστος;”, διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση εάν υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση απολέσει την δεδηλωμένη, σημείωσε πως αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα.

“Εγώ υπηρετώ τις αξίες μου και θα πράξω το καθήκον μου, αυτό που συμφέρει τη χώρα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα το καταψηφίσουν, αλλά πάρα πολλοί βουλευτές μου λένε ότι η στάση μου είναι ειλικρινής, ξεκάθαρη και προς το συμφέρον της χώρας . Εάν δοθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες επενδυτές τότε τα τιμολόγια θα εκτοξευθούν”, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εκτίμησε ότι δεν θα έχει πρόβλημα να ανέβει στην Κοζάνη. “Έχει πολλούς φίλους και το όνομα Παπακωνσταντίνου είναι βαρύ στην περιοχή, με τον θείο του που άφησε καλό όνομα ως υπουργός. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τις αλλαγές που έφερε στο μεσοπρόθεσμο. Το δεύτερο μνημόνιο δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή μου και στη χώρα, κατά την άποψή μου”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα