Αθήνα σε Άγκυρα: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης

Αθήνα σε Άγκυρα: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης
Υπουργείο Εξωτερικών Eurokinissi

Σκληρή απάντηση έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στην Ελλάδα. "Ο Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος" δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας, διαμηνύει σε αυστηρό τόνο το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές του τούρκου προέδρου Ερντογάν, στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

Προηγήθηκε δήλωση του Ερντογάν, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κάλεσαν τον Χαφτάρ στην Ελλάδα… Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις, αφού δεν είχαν προσκληθεί, προσπαθώντας να δουν που θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τι θα κάνει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Αλλά ο Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος, δεν κάνει ορθά βήματα. Δεν ξεκίνησε καλά σε αυτή την διαδικασία. Και στις σχέσεις με την Τουρκία δεν κάνει καλά βήματα. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μιλήσαμε μαζί του μιάμιση ώρα του εξηγήσαμε πράγματα όμως φαίνεται πως τα βήματα που γίνονται δεν είναι σωστά».

Υπενθυμίζεται οτι χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας και του στρατάρχη Χάφταρ, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι “το να προσκαλείς τον Χάφταρ στην Αθήνα και να υιοθετείς με τη σειρά σου την ελληνική ατζέντα σαμποτάρει τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Λιβύη”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version