Αθλιότητες Χρυσαυγιτών στη Βουλή για το προσφυγικό. Τους απέβαλαν από την αίθουσα

Αθλιότητες Χρυσαυγιτών στη Βουλή για το προσφυγικό. Τους απέβαλαν από την αίθουσα
Ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καμμένο, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό ζήτημα - Αντιμετώπιση της Προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή - εμπλοκή του ΝΑΤΟ επί αυτών, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Φώναζαν «προδότες» τους επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων, έβριζαν τους πρόσφυγες και βιντεοσκοπούσαν παράνομα.

Νέα προκλητικά επεισόδια δημιούργησαν στη Βουλή οι χρυσαυγίτες Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Κούζηλος κατά τη διάρκεια  κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα με αποτέλεσμα να αποβληθούν.

Τα σκηνοθετημένα από τη Χρυσή Αυγή επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον Πάνο Καμμένο για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό ζήτημα , την αντιμετώπιση της Προσφυγικής κρίσης, καθώς και για την επίμαχη εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Οι χρυσαυγίτες αποκάλεσαν «προδότες» τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση. Ταυτόχρονα εξαπέλυσαν υβριστική επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών ενώ κατέγραψαν παράνομα  και τμήματα της συνεδρίασης.

Οι πρωτοφανείς αθλιότητες προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής και του συνόλου των κομμάτων της Βουλής που ζήτησαν την αποχώρησή τους. Εκείνοι, όμως, δεν συμφώνησαν και συνέχισαν να προκαλούν.

Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί ο φρούραρχος της Βουλής ο οποίος τους ενημέρωσε ότι όφειλαν να αποχωρήσουν με βάση το άρθρο 81 που επιβάλλει «προσωρινό αποκλεισμό» από συνεδριάσεις στους βουλευτές που συνεχίζουν «ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη» συμπεριφορά. Κατόπιν αυτών οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν καθώς το άρθρο προβλέπει ακόμη και την απομάκρυνση των βουλευτών που υποπίπτουν σε παραπτώματα.

Ντόρα: Φασίζουσα χρυσαυγίτικη επίθεση κατά των ενόπλων δυνάμεων

Τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής καταδίκασε και η Ντόρα Μπακογιάννη καταλογίζοντας στους χρυσαυγίτες βουλευτές ότι επιτέθηκαν με απαράδεκτο και φασίζοντα τρόπο εναντίον του αρχηγού και του συνόλου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η κυρία Μπακογιάννη καταδίκασε, όμως, και τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή κατά των μεταναστών και των προσφύγων υπογραμμίζοντας ότι «δεν ταιριάζουν ούτε σε χαμαιτυπείο». «Σήμερα γράφτηκε μία από τις μαύρες σελίδες της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» τόνισε η κυρία Μπακογιάννη που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση και στηλίτευσε επίσης το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες κατέγραψαν την απόρρητη συνεδρίαση μέσω των κινητών τους. «Καταδικάζω αυτή την απίστευτη κατάσταση και καλώ το σύνολο των βουλευτών να συνειδητοποιήσουν το χρέος όλων μας» πρόσθεσε η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Παππάς: Προκάλεσαν έκτροπα για να μην απαντήσουν

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς δήλωσε από το περιστύλιο της βουλής για τα όσα έγιναν στην επιτροπή Άμυνας: “Καμμένος και Τσίπρας διαπράττουν εθνική προδοσία, βάζουν τούρκους και ΝΑΤΟ στο ελληνικό Αιγαίο. Τους καταγγείλαμε σε υψηλούς τόνους και για να μην απαντήσουν στις καταγγελίες μας, προκάλεσαν έκτροπα στην επιτροπή Άμυνας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα